Κώστας Κληρίδης: «Δεν είναι η Εισαγγελία που κάνει τις ανακρίσεις»

Δεν είναι η Νομική Υπηρεσία που διεξάγει το ανακριτικό έργο, αλλά η Αστυνομία, ξεκαθάρισε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απαντώντας στις χθεσινές επικρίσεις βουλευτών σε σχέση με τις έρευνες στην υπόθεση αγοραπωλησίας της Uniastrum από την τράπεζα Κύπρου.
Σε δηλώσεις του στη Βουλή, μετά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Νομικής Υπηρεσίας για το 2016 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών στην οποία και συμμετείχε, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «ακούστηκαν έντονα φωνές επίρριψης ευθυνών στον Γενικό Εισαγγελέα» για το ότι δεν προχώρησαν οι έρευνες και ότι δεν λήφθηκαν καταθέσεις από πρόσωπα, τα οποία παρουσιάζονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση από τον ίδιο το Γενικό Εισαγγελέα.
«Θέλω για ακόμη μια φορά να ξεκαθαρίσω ότι στο σύστημα το δικό μας στην Κύπρο δεν είναι ο Γενικός Εισαγγελέας που παίρνει καταθέσεις. Δεν είναι η Νομική Υπηρεσία, η οποία διεξαγάγει ανακριτικό έργο. Το ανακριτικό έργο διεξάγεται από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας ή από συγκεκριμένο ανακριτή σε μια άλλη συνήθη περίπτωση».
«Με αυτό που λέγω δεν επιρρίπτω ευθύνη σε κανένα, αντίθετα δεν βλέπω να υπάρχει ούτε φταίξιμο ούτε και ευθύνη», πρόσθεσε.
Ο κ. Κληρίδης είπε ότι «η ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας έχει αποταθεί σε πάρα πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι η Ρωσία, η Αρμενία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μπελίζ κ.λπ. για δικαστική συνδρομή,  η οποία αφορά την αποκόμιση στοιχείων μαρτυρίας για την υπό διερεύνηση υπόθεση».
Ερωτηθείς εάν έχουν ανταποκριθεί οι προαναφερθείσες χώρες στο αίτημα της Αστυνομίας για δικαστική συνδρομή, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «ακριβώς είναι αυτά που αναμένεται να σας εξηγήσουν οι ανακριτές».
 

Δειτε Επισης

Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένεται σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Υπ. Γεωργίας: Αποκατάσταση της φύσης η υγιής βάση για οικοσυστήματα-αειφορία
Υπ. Παιδείας: Αγωνιζόμαστε για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στην Κύπρο
Απορύρθηκαν από την κοινοτική αγορά καλλυντικά προϊόντα
Ζητούν παρέμβαση της υπ. Παιδείας για το γραπτό των Μαθηματικών οι γονείς Μέσης
ΒΙΝΤΕΟ: Κοινή άσκηση«Cyfra 04/24» μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας
Πρόταση νόμου για μη κεφαλαιοποίηση ανατοκισθέντος τόκου συζήτησε η Επ. Οικονομικών
Αρχαίο κυπριακό αγγείο παραδόθηκε στις αρχές για επαναπατρισμό
Μη προκήρυξη θέσεων και διορισμούς χωρίς εξετάσεις στον ΟΝΕΚ διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεσολαβεί μεταξύ Ασφαλιστικών και ΟΑΥ για νοσήλια