Πρόεδρος προς Σουλτς: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, αλλά να διορθωθούν λάθη

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της νέας σύμβασης έδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο της Ευρωβουλής. Του ζήτησε όμως να συμβάλει, ώστε όπου υπάρχουν λάθη και αστοχίες να διορθωθούν.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και πάλι στο προσφυγικό, ζητώντας τη στήριξη της Ελλάδας, η οποία φυλάσσει τα σύνορα της Ευρώπης.

«Γιατί, όπως είναι γνωστό, τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως από αυτά. Αυτά τα σύνορα θα τα προστατεύσουμε μαζί. Πρέπει να τα προστατεύσουμε μαζί για λόγους ασφάλειας της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας. Και πρέπει να τα προστατεύσουμε με τρόπο που ταιριάζει στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.

» Δηλαδή, η Ελλάδα καθορίζει τα σύνορα αυτά, τον τρόπο με τον οποίο τα φυλάσσουμε, αλλά εδώ χρειάζεται η συνεργασία και ιδίως η ενίσχυση τoυ Frontex, ο οποίος πρέπει να μεταβληθεί σε μια πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη.»

Ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Μάρτιν Σουλτς με την ιδιότητα του προέδρου της Ευρωβουλής να διαδραματίσει το ρόλο που μπορεί, ώστε να λήξει ο εμφύλιος στη Συρία.

«Ειλικρινά σας ευχαριστώ και θέλω να θυμίσω προς όλους ότι τις κρίσιμες στιγμές που η Ελλάδα έδινε μάχη για να μείνει στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, παίξατε έναν σημαντικό ρόλο τον οποίον και σας αναγνωρίζουμε και προσβλέπουμε στην συνέχισή του» κατέληξε.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής συμφώνησε με τις διαπιστώσεις του κ. Παυλόπουλου, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει πλέον Grexit.

«Η Ελλάδα χρήζει αλληλεγγύης και θα την έχει αυτή την αλληλεγγύη. Και τούτο ισχύει για οτιδήποτε έχει σχέση με τα οικονομικά. Δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.»

Γεύμα του προέδρου της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και οι αντιπρόεδροι παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς ευχαρίστησε για την υποδοχή, εκφράζοντας την ελπίδα μίας καλής συνεργασίας και ο κ. Βούτσης τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που έχει παράσχει στη χώρα ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο γεύμα παρακάθισαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρέσβεις.

Δειτε Επισης

«Απόβαση» μεταναστών σε παραλία με λουόμενους-Πάνω από 750 άνθρωποι έφτασαν σε Κρήτη και Γαύδο
Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Τι κατέθεσε η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Αγρινίο-Ο 21χρονος Θανάσης κάηκε ζωντανός και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν
Έρευνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην Ελλάδα
Συγκλονίζει η περιγραφή 14χρονης για τα όσα πέρασε στα χέρια των τεσσάρων Ρομά-«Τι να σου πω μαμά, ότι με βίασαν;»
Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο στο Μαυρομμάτι-Απλογούνται οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι
«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή