Παρεμβαίνει το Γραφείο Ευημερίας για τα παιδιά του υπόπτου του μακελειού

 Τραγικές φιγούρες της θλιβερής ιστορίας του τριπλού φονικού που διαπράχθηκε στη Λεμεσό, εκτός από την οικογένεια των δολοφονηθέντων, είναι και τα δύο ανήλικα παιδιά του υπόπτου για το φονικό Χριστάκη Θωμά. Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy οι υπηρεσίες Κοινωνικής ευημερίας βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης, έτσι ώστε να αποφανθούν τι είναι προς το συμφέρον των δύο ανήλικων παιδιών του υπόπτου, ο οποίος είχε την επιμέλειά τους.


Σε περίπτωση που κριθεί από τους αρμόδιους λειτουργούς ότι το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τώρα τα παιδιά είναι ακατάλληλο για τα ίδια και δεν υπάρχει κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο να αναλάβει την επιμέλειά τους, τότε τα δύο παιδιά θα τεθούν υπό την επίβλεψη του γραφείου ευημερίας.    


Βάσει του νόμου, αν από τότε που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση σχετικά με τη γονική μέριμνα μεταβλήθηκαν οι συνθήκες, το Δικαστήριο μπορεί ύστερα από αίτηση του ενός ή και των δύο γονέων ή του Γραφείου Ευημερίας να προσαρμόσει την απόφαση του στις νέες συνθήκες ανακαλώντας ή τροποποιώντας την.


Το Δικαστήριο μπορεί να αφαιρέσει την άσκηση της γονικής μέριμνας ή μέρους της από τους δυο γονείς για σοβαρό λόγο και να αναθέσει την άσκηση της γονικής μέριμνας σε υποδεικνυόμενο ή άλλο πρόσωπο προσδιορίζοντας και τον τρόπο της άσκησης της.


Η γονική μέριμνα παύει στο σύνολο της ως προς τον ένα γονέα, μόνο αν αυτός πεθάνει, ή κηρυχθεί σε αφάνεια και ως προς τους δυο γονείς, όταν το τεκνό ενηλικιωθεί, ή πεθάνει ή κηρυχθεί σε αφάνεια. 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της