Διαμαρτυρία για αδειοδότηση εργοστασίου χρυσού στη Αραδίππου

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόθεση του Δήμου Αραδίππου να αδειοδοτήσει τη χωροθέτηση εργοστασίου χρυσού που έχει χαρακτηριστεί ως βαριάς βιομηχανίας, στη Βιομηχανική περιοχή Αραδίππου - Καλού Χωριού, που είναι ελαφριάς βιομηχανίας, πραγματοποίησαν απόψε πολίτες «Κάτοικοι της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, Αραδίππου Κρασά», της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς - Μενεού» και «Λάρνακα εν Δράσει».
Περισσότεροι από 50 διαδηλωτές, κρατώντας πανό, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Αραδίππου. Οι συγκεντρωθέντες, με τη συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας πραγματοποίησαν πορεία προς τα Αγάλματα, στην είσοδο της Αραδίππου και διέκοψαν την τροχαία κίνηση για 15 περίπου λεπτά. Ακολούθως πορεύτηκαν πίσω στο Δημοτικό Μέγαρο όπου διέκοψαν την τροχαία κίνηση για περίπου 15 λεπτά.
Σε δηλώσεις της η Ελενα Καλλή, ανέφερε ότι οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε μια «συμβολική διαμαρτυρία πριν την αυριανή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου σχετικά με την αδειοδότηση ή μη του εργοστασίου βαριάς βιομηχανίας επεξεργασίας χρυσού”. Οι κάτοικοι, είπε, “είναι εξαιρετικά ανήσυχοι και αντίθετοι με τη δημιουργία του εργοστασίου, αφού σύμφωνα και με τεκμηριωμένες επιστημονικές γνωματεύσεις πρόκειται για ένα εργοστάσιο που δεν έχει καμία θέση δίπλα από σπίτια και σχολεία». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Καλλή είπε ότι «αύριο στις 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου θα συνέλθουν για να εξετάσουν και πάλι το θέμα. Δηλώνουμε την αντίθεση της για την ώρα που έχει επιλεγεί από το Δήμο Αραδίππου για τη συνεδρίαση γιατί πρόκειται για εργάσιμη ώρα και καλούμε αύριο τον κόσμο που μπορεί, να δώσει το παρών του μαζικά, έτσι ώστε να ασκήσουμε πιέσεις προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο».


  

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της