Αν επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί ότι αγοράζουμε πετρέλαιο από τον ISIS είμαι έτοιμος να παραιτηθώ

Έτοιμος να παραιτηθεί δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εάν επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από την τρομοκρατική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος”, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίτερα την Δευτέρα είχε δηλώσει πως η Ρωσία έχει λόγους να υποπτεύεται ότι το Su-24 μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε για να εξασφαλιστούν οι παράνομες παραδόσεις πετρελαίου από τη Συρία στην Τουρκία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε πει επίσης πως η οικονομική στήριξη σε τρομοκράτες στη Συρία συνεχίζεται. Έχουμε επιπλέον πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το πετρέλαιο της Συρίας από εδάφη που ελέγχονται από τον ISIS παραδίδεται στο έδαφος της Τουρκίας σε βιομηχανική κλίμακα. “Η υπεράσπιση του Τουρκμενιστάν είναι απλώς ένα πρόσχημα”, όπως πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Το γάντι στις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Walid Muallem την περασμένη εβδομάδα προέτρεψε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι να ελέγξει τις εκθέσεις σχετικά με τη συμμετοχή του γιου Ερντογάν στο παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Αλλά και ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφέθηκε στο θέμα αυτό. Όπως είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι δυνατό να αγνοούν το θέμα της παράνομης συναλλαγής πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ISIS.

Όταν η αεροπορία μας άρχισε να πετά στον εναέριο χώρο της Συρίας, κατόπιν αιτήματος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είδαμε την όλη εικόνα των παράνομων αυτών επιχειρήσεων, είπε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ εδώ και ένα χρόνο, συνεπώς “είμαι πεπεισμένος ότι τα έβλεπαν όλα αυτά, αλλά δεν έκαναν τίποτα για κάποιο άγνωστο λόγο”.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, και η σύλληψη των δύο Ρώσων δημοσιογράφων για μια ιστορία σχετικά με την παράνομη προμήθεια όπλων από το τουρκικό έδαφος στο Ισλαμικό Κράτος αποδεικνύει το πόσο προσεκτικοί είναι οι Τούρκοι σε σχέση με την προστασία των πληροφοριών για τις υπόγειες πετρελαικές συμφωνίες τους.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Βομβαρδίζει τη Γάζα το Ισραήλ-Θέτει όρους για παραδόσεις όπλων η Ουάσινγκτον
Σαράντα εννέα πτώματα εκτάφηκαν από ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Γάζα
Παράσιτο έφαγε μέρος του εγκεφάλου του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στη Μασσαλία η Ολυμπιακή φλόγα-Εντυπωσιακό σόου υποδοχής
Σφοδρές μάχες Ισραήλ και Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο-Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή
Δυο ξένοι στην ίδια πόλη-Χάρι και Κάρολος σε απόσταση τριών χιλιομέτρων αλλά δεν συναντήθηκαν
Συνεχίζεται το χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Εκκενώθηκε από την Αστυνομία καταυλισμός
Απελπιστική η κατάσταση στη Γάζα-Το μεγαλύτερο μαιευτήριο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς
Πρόστιμο 512 ευρώ στην Γκρέτα Τούνμπεργκ-Απέκλεισε την είσοδο του κοινοβουλίου της Σουηδίας
ΒΙΝΤΕΟ: Βυθίστηκε το αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία-Στους 100 οι νεκροί