«Φύγε τα λεωφορεία από το Προεδρικό και θα αφήσουμε ελεύθερο τον γιο σου»

Καταγγελίες εναντίον της προεδρικής φρουράς εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα μέσο του κρατικού ραδιοφώνου ο μέτοχος του Οσέλ Τάσος Μιχαηλίδης. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως δέχθηκε τα ξημερώματα τηλεφώνημα από αστυνομικό της Προεδρικής Φρουράς ο οποίος του μετέφερε πρόταση να μετακινήσει τα λεωφορεία με αντάλλαγμα να αφεθεί ελεύθερος ο γιός του ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα. Μιλώντας στο Τρίτο ο μέτοχος του Οσέλ Τάσος Μιχαηλίδης κατηγόρησε την Αστυνομία ότι παράνομα μετακίνησε λεωφορεία που βρίσκονταν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και τα μετέφερε σε άγνωστο σημείο. Υποστήριξε επίσης ότι αστυνομικοί κτύπησαν τα παιδιά του.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι έξω από το Προεδρικό παραμένουν μόνο τέσσερα μεγάλα λεωφορεία και σήμερα θα αποφασιστεί πως θα μετακινηθούν. Είπε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης των λεωφορείων και μέτοχος του ΟΣΕΛ, Τάσος Μιχαηλίδης, είχε κληθεί επανηλειμμένα να μετακινήσει τα λεωφορεία και παρά την προθεσμία που του δόθηκε δεν ανταποκρίθηκε. Ως εκ τούτου, ανέφερε, η Αστυνομία, με βάση νομοθεσία, προχώρησε στην μετακίνηση των λεωφορείων ώστε να μην ταλαιπωρούνται πολίτες.
Ο κ. Αγγελίδης τόνισε δε ότι η Αστυνομία ενήργησε στο σωστό πλαίσιο, έδειξε υπομονή και κατέβαλε πολλές προσπάθειες. Ανέφερε επίσης, πως χθες συνελήφθη ο γιος του Τάσου Μιχαηλίδη, ο οποίος επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος.
Τι λέει το Υπουργείο Μεταφορών
Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση ώστε να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερος κόσμος. Ανέφερε ότι δεν μεταφέρθηκαν οι μαθητές σε οκτώ σχολεία. Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση είπε πως δεν είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα θα λυθεί σήμερα ή αύριο.«Δεν είναι εύκολο να βρεθούν λεωφορεία και οδηγοί για να καλύψουν όλες τις διαδρομές», ανέφερε.

Υπόμνημα στον Πρόεδρο από τις κοινότητες
Τα αιτήματά τους καταγράφουν σε υπόμνημα οι 42 κοινότητες της ορεινής Λευκωσίας που επηρέαζονται από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα λεωφορεία του Οσέλ. Το υπόμνημα ετοιμάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία των κοινοταρχών και εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα δοθεί επίσης στον Οσέλ και στην Ένωση Κοινοτήτων. Μιλώντας στο Τρίτο ο κοινοτάρχης Απλικίου Ανδρέας Συκοπετρίτης είπε ότι μεταξύ άλλων απαιτούν να εξεταστούν τα θέματα ασφάλειας των λεωφορείων, να παραμείνει ο σταθμός στο σημείο που βρίσκεται  και να ενισχυθούν τα δρομολόγια στα οποία παρατηρούνται προβλήματα.


Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της