Ζητά επίσπευση της διερεύνησης των καταγγελιών ο Πρόεδρος

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται έξω από το Προεδρικό με την απεργία μέλους του ΟΣΕΛ, η Προεδρία της Δημοκρατίας. Με ανακοίνωση του το Προεδρικό διευκρινίζει πως από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες βάσει των οποίων απεστάλησαν επιστολές προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στις οποίες επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Τάσου Μιχαηλίδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στην επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας ζητείται η επίσπευση της διερεύνησης των καταγγελιών του κ. Μιχαηλίδη, ενώ στην επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή ζητούνται απόψεις και θέσεις για τα όσα παραθέτει ο κ. Μιχαηλίδης.
Για τις ενέργειες αυτές ενημερώθηκε γραπτώς ο κ. Μιχαηλίδης, από τον οποίον ζητήθηκε παράλληλα όπως, προς αποφυγή του αρνητικού επηρεασμού της λειτουργίας του ΟΣΕΛ σε βάρος του επιβατικού κοινού καθώς επίσης και προς αποφυγήν της οδικής παρακώλυσης που ήδη παρατηρείται στη Λεωφόρο Προεδρικού, υπάρξει άμεση μετακίνηση των λεωφορείων του ΟΣΕΛ.   
Εν τω μεταξύ υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων, όπως και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη Σύμβαση του ΟΣΕΛ, λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για διασφάλιση της νομιμότητας και την αποτροπή διασπάθισης δημόσιου χρήματος.
Πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης αποτελεί η ομαλή διεξαγωγή των προσφερόμενων υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και, ως εκ τούτου, θα ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τη Σύμβαση και το Νόμο που διέπει τις δημόσιες μεταφορές.
Εν πάση περιπτώσει, όμως, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε αδικαιολόγητες και αυθαίρετες ενέργειες που προκαλούν προβλήματα και παρενοχλούν το κοινωνικό σύνολο.

Δειτε Επισης

Ελεύθερος ο «ύποπτος τρομοκράτης», φιάσκο η πληροφορία εναντίον του-Διαμένει στην Κύπρο η οικογένεια του
Ξεκινούν οι διακοπές ρεύματος λόγω βλάβης-Προσπάθεια να μην επηρεαστούν οι ορεινές περιοχές
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα πόδια δύο ανήλικοι μετά από έκρηξη στη Λεμεσό
Από αποτσίγαρο φαίνεται να ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην οικία του 33χρονου Μενέλαου στη Λεμεσό
Εργάζεται στην Κύπρο η σύζυγος του «ύποπτου» επιβάτη-Ουδέν μεμπτό μέχρι στιγμής, άνθρακας τα περί τρομοκρατίας
Οριακή η ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού τη Δευτέρα-Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας
Αλλαγές πτήσεων της Cyprus Airways προς και από την Αθήνα λόγω απεργίας στην Ελλάδα
Διαβεβαιώσεις Υπουργείου Γεωργίας για στήριξη αγροτών που επλήγησαν από Coral
Εγκρίθηκε κονδύλι 450,000 ευρώ για επέκταση ορόφου και ανέγερση στεγάστρου στο σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας»
Απαντά σε Φαίδωνος το ΥΠΑΝ για τις αναφορές σε Μιχαηλίδου-«Απαράδεκτες και απαξιωτικές»