3 νεκροί και 3 «ορφανά» μέσα σε μερικά λεπτά

Τέσσερις νέοι άνθρωποι, οι τρεις νεκροί και ο ένας για όλη του τη ζωή στη φυλακή, και τρία παιδιά, το ένα χωρίς να γνωρίσει καθόλου τον πατέρα του, ενώ τα άλλα δύο να μεγαλώνουν χωρίς αυτόν, είναι ο απολογισμός του τριπλού φονικού που διαπράχθηκε την περασμένη Τρίτη στη Λεμεσό, ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα που σημειώθηκαν ποτέ στην Κύπρο.  Θύματα τα αδέλφια Παράσχος και Κώστας Ντορζής και ο δεσμός της εξαδέλφης τους, Αιμίλιος Μιλτιάδους, 19, 21 και 24 χρονών αντίστοιχα.


Οξύθυμος, ευέξαπτος, επιθετικός ο φερόμενος ως δράστης του τριπλού φονικού στη Λεμεσό, Χριστάκης Θωμά, 31 χρονών, που συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ στο χωριό Λάνια και ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, αμέσως παραδέχθηκε ενοχή. Πρώην χρήστης ναρκωτικών, που απασχόλησε στο παρελθόν αρκετές φορές την αστυνομία με την παραβατική του συμπεριφορά, γνωρίστηκε με το ένα από τα θύματα, τον Κώστα Ντορζή (Κώτσιος για τους φίλους του) σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Απ’ εκεί λέγεται ότι άρχισε η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο για τα μάτια μιας γυναίκας, με την οποία φαίνεται ότι διατηρούσε σχέσεις ο Χριστάκης και περιτριγύριζε ο Κώτσιος. Λέγεται, ακόμα, ότι οι οικογένειες Ντορζή και Θωμά προσπάθησαν να επιλύσουν τις διαφορές των παιδιών τους, προκειμένου αυτές να μην τους οδηγήσουν στα άκρα. Δεν πρόλαβαν όμως.
 
Έπαιρνε εύκολα μπουρλότο

 
Με το παραμικρό έπαιρνε φωτιά ο ύποπτος και είχε εμπλακεί αρκετές φορές σε καβγάδες με ή χωρίς σοβαρή αιτία και αφορμή, λένε στις πιάτσες της Λεμεσού τ’ αλάνια που τον γνώριζαν καλά. Ο Χριστάκης, πατέρας δυο αγοριών, χωρισμένος, τα τελευταία χρόνια δούλευε στην ταβέρνα που διατηρεί ο πατέρας του, στην πλατεία Ηρώων, στο κέντρο της πόλης. Τον περασμένο Μάιο, είχε γίνει καταγγελία εις βάρος του αλλά και του πατέρα του, από ιδιοκτήτη γειτονικής ταβέρνας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο φερόμενος ως δράστης τού είχε στήσει καρτέρι και επιχείρησε να τον μαχαιρώσει ενώ έκανε κάποιες εργασίες έξω από μαγαζί του, μετά από διαπληκτισμό που είχαν νωρίτερα για τον διαμοιρασμό των χώρων στάθμευσης έξω από τα καταστήματά τους. Τότε, ο γείτονας αντιλήφθηκε έγκαιρα τις προθέσεις του και προστατεύθηκε βάζοντας τα χέρια του μπροστά από το μαχαίρι. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί στον ώμο. Οι γιατροί τού είπαν ότι λίγα εκατοστά πιο πάνω να ήταν η μαχαιριά, δεν θα τη γλίτωνε.
 
Τη ζήλευε παθολογικά
Με τον εκρηκτικό χαρακτήρα που είχε ο Χριστάκης, τα πράγματα ξέφευγαν από τον έλεγχο του συχνά – πυκνά, όπως λένε άνθρωποι που είχαν κατά καιρούς συναναστραφεί μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον τόσο του φερόμενου ως δράστη όσο και των τριών θυμάτων, ο Χριστάκης είχε συχνές προστριβές και ομηρικούς καβγάδες με 32χρονη γυναίκα από τη Λάρνακα, με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό και την οποία ζήλευε παθολογικά. Η επαφή που διατηρούσε μέσω του Facebook και τα μηνύματα που αντάλλαζαν μέσω της συγκεκριμένης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, η 32χρονη με τον Κώτσιο Ντορζή, τον έκαναν έξαλλο και της το έλεγε. Χριστάκης και Κώτσιος, μάλιστα, φέρεται να είχαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν αριθμό τηλεφωνικών συνομιλιών, με τον ένα ν’ απαιτεί από τον άλλο να σταματήσει να παρενοχλεί τη φίλη του, χωρίς όμως ν’ αλλάξει κάτι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου καβγά, ο Χριστάκης είπε στη γυναίκα «αν θέλεις να έχεις έγκλημα πάθους θα το έχεις».
 
Την έσπασε στο ξύλο

Οι φίλοι των πρωταγωνιστών λένε ότι τη Δευτέρα, δηλαδή την παραμονή του τριπλού φονικού, η γυναίκα είπε στον Κώτσιο ότι ο Χριστάκης την είχε κτυπήσει πολύ άσχημα. Του ζήτησε, μάλιστα, να διακόψουν την όποια σχέση και επαφή είχαν μεταξύ τους. Ο Κώτσιος θεώρησε ότι έπρεπε να ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα, γι’ αυτό και συνοδευόμενος από τον αδελφό του, Παράσχο και τον Αιμίλιο, τον άνθρωπο με τον οποίο συζούσε η εξαδέλφη του, πήγαν στην ταβέρνα του πατέρα του υπόπτου, στην πλατεία Ηρώων, για να συναντηθούν με τον Χριστάκη. Πίστευαν ότι θα μπορούσαν να φτάσουν σε μια συνεννόηση και να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους. Ο Θωμά, όμως, πήρε στραβά την κίνηση αυτή των θυμάτων, την εξέλαβε ως επέμβαση στην προσωπική ζωή του ιδίου και της φίλης του. Και εκεί, μέσα στην ταβέρνα, άρχισε έντονος διαπληκτισμός, ο οποίος συνεχίστηκε και στο πεζοδρόμιο, έξω από το μαγαζί, όπου τους είχαν σπρώξει ο Χριστάκης με τη βοήθεια του πατέρα του. Σε κάποια στιγμή τα θύματα είδαν τον ύποπτο να μπαίνει στο εσωτερικό της ταβέρνας και να επιστρέφει κρατώντας στο χέρι του ένα κουζινομάχαιρο 30 εκατοστών. Οι νεαροί κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καθόλου καλά γι’ αυτούς, και τράπηκαν σε φυγή προς την οδό Ανεξαρτησίας, στο σημείο όπου είναι το κτίριο της επαρχιακής διοίκησης.
 
Τους καταδίωκε για ένα χιλιόμετρο
 

Από τη στιγμή εκείνη, άρχισε η καταδίωξή τους και η αρχή της κορύφωσης του δράματος που θα παιζόταν σ’ ένα στενό του κέντρου της Λεμεσού, την οδό Βραγαδίνου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Χριστάκης άρχισε να τους ακολουθεί με γοργά βήματα, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν ο πατέρας του. Όταν κατάφερε να τους πλησιάσει, τον αντιλήφθηκε ο Παράσχος Ντορζής, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει ρίχνοντας του μια μεταλλική καρέκλα, την οποία πήρε από παρακείμενη καφετέρια. Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, ο Χριστάκης την απέφυγε και έξαλλος φέρεται να όρμησε εναντίον του, καταφέρνοντας του πέντε μαχαιριές. Στη συνέχεια, κινήθηκε εναντίον του Αιμίλιου Μιλτιάδους, ο οποίος είχε επιστρέψει πίσω αναζητώντας τον Παράσχο. Με γρήγορους διασκελισμούς, ο ύποπτος πλησίασε τον Αιμίλιο και τον μαχαίρωσε δυο φορές ενώ αυτός βρισκόταν στο έδαφος, αφού στην προσπάθειά του ν’ απομακρυνθεί, παραπάτησε στο πεζοδρόμιο και σωριάστηκε στο οδόστρωμα.
Ακολούθως, σύμφωνα με δεκάδες μάτια που είδαν τις σκηνές, ο φερόμενος ως δράστης κινήθηκε προς την κατεύθυνση της οδού Βραγαδίνου, όπου αντιλήφθηκε τον Κώτσιο να ψάχνει τους Παράσχο και Αιμίλιο. Ο Χριστάκης τον αιφνιδίασε και του κατάφερε έξι μαχαιριές, κλείνοντας έτσι τον κύκλο του αίματος. Στη σκηνή του τρίτου φόνου, σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, παρών ήταν και ο 62χρονος πατέρας του Χριστάκη και γι' αυτό τέθηκε υπό κράτηση για οκτώ μέρες.
 
 
«Βαρέθηκα και σκέφτηκα να παραδοθώ»

Έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στον νεροχύτη του εστιατορίου που διατηρεί ο πατέρας του Χριστάκη, βρέθηκε κουζινομάχαιρο 30 εκατοστών, το οποίο είχε ξεπλυθεί πρόσφατα και στο οποίο εντοπίστηκαν ίχνη αίματος. Ο 62χρονος, στην κατάθεσή του, ανέφερε ότι ο γιος του είχε επιστρέψει στο εστιατόριο μετά τη διάπραξη του τριπλού φονικού, άφησε το μαχαίρι και εγκατέλειψε την περιοχή με το αυτοκίνητό του. Την Πέμπτη το βράδυ, ο Χριστάκης Θωμά συνελήφθη, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον δρόμο Λάνιας – Σαϊτά. Είχε κρυφτεί εκεί με τη βοήθεια Ελλαδίτη φίλου του. Όταν o καταζητούμενος αντιλήφθηκε ότι ο χώρος είχε περικυκλωθεί από την αστυνομία, βγήκε μόνος του έξω, λέγοντας στους αστυνομικούς: «Βαρέθηκα και σκέφτηκα να παραδοθώ». Είχε ξυρίσει το μούσι του και φορούσε φόρμα και καπελάκι. Η αστυνομία εντόπισε τον Χριστάκη μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Το είχε χρησιμοποιήσει για να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, ζητώντας χρήματα.
 
Μετά έψηνε μπριζόλες…

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε την Παρασκευή το πρωί ο 31χρονος φερόμενος δράστης του τριπλού φονικού της περασμένης Τρίτης, στη Λεμεσό. Ο Χριστάκης Θωμά οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης, ο συλληφθείς έχει ήδη παραδεχθεί ενοχή. Έκλαιγε κατά τη μεταφορά του στον αστυνομικό σταθμό και ομολόγησε τα πάντα στους ανακριτές, οι οποίοι είχαν μείνει άναυδοι, από την πρώτη κατάθεσή του: «Τους χτύπησα. Με προκάλεσαν. Δεν κατάλαβα ότι τους σκότωσα. Αφού μετά το επεισόδιο επέστρεψα στην ταβέρνα κι άρχισα να ψήνω μπριζόλες».
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της