Κόβει βίζες, πτήσεις και προσλήψεις Τούρκων ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με διάταγμά του ενέκρινε το πακέτο οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροπλάνου στη Συρία.
 
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την απαγόρευση δραστηριοποίησης αρκετών τουρκικών οργανισμών και την απαγόρευση εισαγωγής ορισμένων εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, πρόκειται για ένα διάταγμα μέτρων για την εθνική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την προστασία των πολιτών της από εγκληματικές και άλλες παράνομες πράξεις, καθώς και για την επιβολή ειδικών οικονομικών μέτρων σε σχέση με την Τουρκική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι εισαγωγές ορισμένων τουρκικών προϊόντων θα πρέπει να απαγορευθεί ή να περιοριστεί προσωρινά, ενώ και ένας αριθμός τουρκικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία θα πρέπει επίσης να περιοριστεί.

Στους ρώσους εργοδότες θα απαγορεύεται η πρόσληψη Τούρκων υπηκόων από 1η Ιανουαρίου του 2016. Η απαγόρευση αναμένεται να θίξει μόνο τους νέους εργαζομένους, αφού αυτοί που θα έχουν ήδη προσληφθεί επισήμως μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015 δεν θα υπόκεινται στις σχετικές κυρώσεις.

Ο ρώσος πρόεδρος έχει δώσει εξάλλου εντολές στην κυβέρνηση να επιβάλει απαγόρευσεις στις πτήσεις τσάρτερ μεταξύ Ρωσίας και της Τουρκίας, ενώ τα  ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ενημερωθεί προκειμένου να σταματήσει η πώληση ταξιδιωτικών πακέτων για την Τουρκία.

Η κυβέρνηση έχει επίσης επιφορτιστεί με την ενίσχυση της ασφάλειας και του ελέγχου στα ρωσικά λιμάνια της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας, αφού θα πρέπει να εμποδιστεί η παράνομη παρουσία και η κίνηση τουρκικών σκαφών κοντά στους θαλάσσιους λιμένες. Ωστόσο η μεταφορά τουρκικών προϊόντων στη Ρωσία για προσωπική χρήση δεν θα περιοριστεί.

Σε σχέση με το ελεύθερο καθεστως βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στη Ρωσία, αυτό αναστέλλεται από αρχές του νέου χρόνου. Ωστόσο δεν θα επηρεάσει όσους έχουν άδεια παραμονής, καθώς και Τούρκους διπλωμάτες που εργάζονται στις τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία στο έδαφος της Ρωσίας, καθώς και των οικογενειών τους.

Ο κατάλογος εκείνων των συμβάσεων που δεν θα επηρεαστούν από τα νέα οικονομικά μέτρα θα καταρτιστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο