«Μετά τα μαχαιρώματα γύρισα στο εστιατόριο κι έψηνα μπριζόλες»

 Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε το πρωί ο 31χρονος φερόμενος δράστης του τριπλού φονικού της περασμένης Τρίτης στη Λεμεσό.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Όπως ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης ο συλληφθείς έχει ήδη παραδεχθεί ενοχή.

Το έγκλημα είχε διαπραχθεί σε πάροδο της οδού Ανεξαρτησίας, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους, αρραβωνιαστικό της ξαδέλφης τους.
 
Στο μεταξύ, άναυδοι έμειναν οι ανακριτές του ΤΑΕ μετά την πρώτη κατάθεση του συλληφθέντα Χρίστου Θωμά, ο οποίος δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει αντιληφθεί πως αφαίρεσε τη ζωή τριών ανθρώπων. «Τους χτύπησα. Με προκάλεσαν. Δεν κατάλαβα ότι τους σκότωσα. Αφού μετά το επεισόδιο επέστρεψα στην ταβέρνα κι άρχισα να ψήνω μπριζόλες». Ο φερόμενος δράστης του τριπλού φονικού, μετά την σύλληψή του, ομολόγησε τα πάντα στους ανακριτές. Έκλαιγε κατά την μεταφορά του στον Αστυνομικό Σταθμό, επαναλαμβάνοντας πως ήταν στις προθέσεις του να παραδοθεί. «Είμαι άοπλος, θα ερχόμουν να παραδοθώ» ήταν τα πρώτα του λόγια, όταν τον προσέγγισαν οι αστυνομικοί στον δρόμο της Λάνιας. Είχε ξυρισμένο το μούσι, φορούσε φόρμες και καπελάκι και κρατούσε φαναράκι για να βλέπει στη νύχτα, ενώ έδειχνε καταπονημένος. Ανέφερε στους ένοπλους αστυνομικούς που παρουσιάστηκαν μπροστά του, πως γνώριζε για τον αστυνομικό κλοιό που υπήρχε γύρω από την έρημη κατοικία της Λάνιας. Όπου είχε καταφύγει με την βοήθεια και την καθοδήγηση 40χρονου ελλαδίτη φίλου του. «Δεν χρειαζόταν να έρθετε εσείς κοντά μου. Όπως βλέπετε ξεκίνησα εγώ για να παραδοθώ», ανέφερε στους αστυνομικούς που του φορούσαν χειροπέδες, χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίσταση. Λίγο αργότερα, καταθέτοντας στους ανακριτές ο 31χρονος  ανέφερε πως καταφέρθηκε με τόσο μένος στα θύματα του, γιατί απειλούσαν την οικογένεια του Συγκεκριμένα δικαιολογήθηκε πως «έχασε τον έλεγχο κι ότι το μυαλό του είχε θολώσει». 
 
Το τηλεφώνημα που έδωσε το στίγμα 
 
Όπως  μετέδωσε ο reporter.com.cy  από χθες το μεσημέρι η αστυνομία είχε σφίξει τον κλοιό γύρω από τον ύποπτο, επικεντρώνοντας τις έρευνες της σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην περιοχής της  Λάνιας όπου γνώριζαν ότι κρυβόταν.
Αυτό που οδήγησε τους αστυνομικούς στα χνάρια του φαίνεται να ήταν ένα μοιραίο (για τον ίδιο) τηλεφώνημα σε συγγενικό του πρόσωπο από το οποίο ζήτησε χρηματική βοήθεια.
Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν θέμα χρόνου.
Το στοίχημα ωστόσο ήταν να η επιχείρηση να γίνει με επιτυχία, γεγονός που θα σήμαινε ότι από την μία ο ύποπτος θα συλλαμβανόταν ζωντανός και από την άλλη χωρίς απώλειες και τραυματισμούς από πλευράς της αστυνομίας.
 Η αστυνομία γνωρίζοντας πλέον την τοποθεσία του υπόπτου φρόντισε να διασφαλίσει  ότι δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής.
Αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος ότι τα περιθώρια για αυτόν στένευσαν έκανε μία τελευταία προσπάθεια να κινηθεί στα σκοτεινά με τα πόδια προς τη Λεμεσό.
Τελικά εντοπίστηκε να κινείται πεζός και χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση παραδέχθηκε την διάπραξη των στυγερών εγκληματών με το που τον έβαλαν μέσα στο περιπολικό.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της