Από το ίντερνετ παρήγγειλαν τα όπλα οι τρομοκράτες του Παρισιού

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν έμπορο όπλων, ο οποίος φέρεται να τροφοδότησε τους δράστες των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι με αυτόματα όπλα.

Οι εξτρεμιστές αγόρασαν τα όπλα από το διαδίκτυο, και σύμφωνα με τα έγγραφα που υποβλήθηκαν στο Γραφείο του Εισαγγελέα, παρήγγειλαν στις αρχές Νοεμβρίου, μέσω ίντερνετ, από έναν έμπορο στη Γερμανία τέσσερα καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung, η παραγγελία τους περιελάμβανε δύο τουφέκια AK-47 Κινεζικής κατασκευής και δύο γιουγκοσλαβικά Zastava M70. Αυτά τα τέσσερα όπλα ο έμπορος φέρεται να πούλησε στις 7 Νοεμβρίου 2015 σε έναν αγοραστή αραβικής καταγωγής με έδρα το Παρίσι, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα όπλα πωλήθηκαν από ένα 34χρονο από τη Βάδη της Βυτεμβέργης στη Γερμανία, με το όνομα Sascha W.

Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση από τη Δευτέρα, και οι πληροφορίες που συνέλλεξε η αστυνομία από το τηλέφωνό του και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστής καταδεικνύουν ότι πράγματι ήταν σε επαφή με ένα «άραβα από το Παρίσι".

Ο Sascha W. αρχικά συνελήφθη όταν οι αρχές άρχισαν έρευνα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για την παράνομη πώληση όπλων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κρατούμενος υποκίνησε τουλάχιστον οκτώ υποθέσεις παράνομης διακίνησης όπλων σε μια περίοδο από 14 Αυγούστου μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2015. Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση στη φυλακή Stuttgart-Stammheim.

Ο ίδιος ο Sascha W. φέρεται να χρησιμοποιούσε στο ίντερνετ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με την επωνυμία "DW Guns".

Η ασφάλεια παραμένει υψηλή στη Γερμανία μετά τις επιθέσεις στις 13 Νοέμβρη στο Παρίσι, που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς. Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί πραγματοποίησαν δύο επιδρομές κατά της τρομοκρατίας στην γερμανική πρωτεύουσα, και τελικά συνέλλαβαν την Πέμπτη έναν 28χρονο χωρίς διαβατήριο και ένα 46χρονο Τυνήσιο. Οι συλλήψεις ήρθαν μετά από μια επιδρομή σε ένα ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο, ενώ οι ύποπτοι φέρονται να σχεδιάζαν επίθεση στο Βερολίνο.

Την Τετάρτη εξάλλου, ο Πρόεδρος του Γραφείου της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Αστυνομίας (BKA) Holger Munch, ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των "πιθανών απειλών» στη Γερμανία έχει αυξηθεί.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο