Στην Κύπρο «στέλνει» τους Ρώσους τουρίστες ο Ερντογάν

Την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα επηρεαστεί θετικά στον τομέα του τουρισμού, από την ένταση που επικρατεί μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να απομακρύνει τους Ρώσους τουρίστες από τα τουρκικά τουριστικά θέρετρα, εκφράζει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA).
 
Μιλώντας στο reporter.com.cy ο Πρόεδρος του ACTA, Ντίνος Κάκκουρας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα επηρεαστεί θετικά και αυτό θα φανεί κυρίως κατά την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν.
 
Πρόσθεσε ότι διοργανωτές ταξιδιών από τη ρωσική επικράτεια που δεν περιλάμβαναν τη χώρα μας στο πρόγραμμα τους, ήδη ερευνούν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν προγράμματα και για την Κύπρο.
 
Στο μεταξύ, τρεις χιλιάδες επιπλέον Ρώσοι τουρίστες φθάνουν κάθε εβδομάδα στην Κύπρο, ενισχύοντας το χειμερινό τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας, στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδία στην Αίγυπτο.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κάκκουρας, οι εκτιμήσεις που είχαν γίνει, φαίνεται πως υλοποιούνται.
 
Κύπριοι ακύρωσαν ταξίδια σε Παρίσι – Βρυξέλλες
 
Τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία με το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα και η αναταραχή που προκλήθηκε στις Βρυξέλλες μετά τις πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα των τζιχαντιστών, προκάλεσαν αναστάτωση και στους Κύπριους που επρόκειτο να ταξιδέψουν στις δύο αυτές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.  
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κάκκουρας, τις πρώτες ημέρες μετά τις δραματικές αυτές εξελίξεις, σημαντικός  αριθμός Κυπρίων προχώρησε σε ακυρώσεις κρατήσεων στις δύο αυτές χώρες.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κάκκουρας, τους χειμερινούς μήνες ούτως ή άλλων ο αριθμός των Κυπρίων που ταξιδεύουν σε Παρίσι και Βρυξέλλες είναι σχετικά μικρός (περίπου 1000 -  2000 ανά μήνα). Τα ταξίδια αυτά γίνονται κυρίως από επαγγελματίες (στις Βρυξέλλες) και από φοιτητές και τουρίστες (στο Παρίσι).  
 
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Κάκουρα, σιγά σιγά οι ακυρώσεις αυτές έχουν μειωθεί, ωστόσο παρατηρείται συγκράτηση των Κυπρίων στο να προχωρήσουν τώρα σε κρατήσεις για τις δύο αυτές πόλεις.
 
Δεν ισχύει το ίδιο για ταξίδια προς άλλους προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Αγγλία και η Αυστρία, για τις οποίες οι κρατήσεις των κυπρίων συνεχίζονται κανονικά
 
Σύμφωνα με τον κ. Κάκκουρα, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, παρατηρήθηκε επίσης μικρή μείωση των κρατήσεων ξένων στην Κύπρο. Ωστόσο, πρόσθεσε, το μούδιασμα αυτό φαίνεται να υποχωρεί και να επιστρέφουμε στα φυσιολογικά επίπεδα. «Εφόσον τα πράγματα ομαλοποιηθούν», πρόσθεσε, «θα επανέλθουμε στις φυσιολογικές κρατήσεις που είναι οι αναμενόμενες για τη χειμερινή περίοδο».  
 
maria.strylianou@imhbusiness.com
 
Follow @stylianou_maria
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της