Ερντογάν προς Ρωσία: Μην παίζετε με τη φωτιά...

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του “να μην παίζει με τη φωτιά”, λέγοντας ότι η συνεργασία με τον δολοφόνο 380 χιλιάδων ανθρώπων είναι παιχνίδι με τη φωτιά. "Οι σχέσεις μεταξύ των κρατών δεν είναι παιδικό παιχνίδι", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Σε νέα ομιλία του σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είχε τηλεφωνήσει και παλαιότερα στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις παραβιάσεις και του είπε ότι "αυτές είναι άσχημες εξελίξεις". Ανέφερε ότι παρότι του μίλησε συνέχισαν οι παραβιάσεις και του έθεσε το θέμα και στην σύνοδο των G20. Εκεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε "να τα δέχεστε ως φιλοξενούμενος" και ο Ταγίπ Ερντογάν του απάντησε: "Απρόσκλητος φιλοξενούμενος δεν γίνεται".
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως η Τουρκία δεν κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος επίτηδες και πως έγινε στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής. 

Ο Ερντογάν είπε ότι δίνουν σημασία στις σχέσεις τους με τη Ρωσία και απαντώντας στην κατηγορία του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι δέχτηκαν πισώπλατη μαχαιριά από την Τουρκία είπε: "Αυτό το έθνος ποτέ δεν μαχαιρώνει κανέναν πισώπλατα. Αυτό το έθνος ξέρει να πολεμά στήθος με στήθος". 

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο Πούτιν έκανε λόγο σε μερικά φορτηγά που πήγαιναν στην Τουρκία. "Με κουτσομπολιά δουλειά δεν γίνεται", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν λαμβάνει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος αλλά αντίθετα οι ρωσικές κυβερνήσεις και το Ισλαμικό Κράτος πουλούν πετρέλαιο στο καθεστώς της Συρίας. "Εμείς δεν είμαστε τόσο ανέντιμοι για να παίρνουμε πετρέλαιο από μια τρομοκρατική οργάνωση. Είναι συκοφάντες", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Ρωσία πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς της διαφορετικά έχει πει ψέματα. 

Ανέφερε ότι με τον Πούτιν δεν έχει κανένα πρόβλημα και τη Δευτέρα θέλει πολύ να συζητήσει αυτά τα θέματα με εκείνον. "Στο Παρίσι υπάρχει Σύνοδος, κι εκείνος θα είναι εκεί, να το λύσουμε εκεί το πρόβλημα", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.  

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο