Σκάνδαλο εκατομμυρίων στην Ελλάδα και διώξεις στο Γενικό Λογιστήριο

Στην Ελλάδα, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπήκε υψηλόβαθμο στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα απιστίας και μάλιστα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου .

Την προκαταρκτική έρευνα διενέργησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι "είδαν" σημαντική ζημία του Δημοσίου, εξαιτίας της χορήγησης εγγυήσεων του σε επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος που είχαν πρόβλημα εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων σε τράπεζες.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέληξαν στο ότι το στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τη συνδρομή υπαλλήλου που επίσης διώκεται ποινικά, χορηγούσε χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ, φθάνοντας στο σημείο να χορηγεί τις εγγυήσεις ακόμα και χωρίς την αίτηση του ενδιαφερομένου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορουμένη φέρεται να παρέκαμψε τη διαδικασία του ελέγχου από το αρμόδιο συμβούλιο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιχειρηματιών ενέκρινε εγγύηση χωρίς καν να υπάρχει αίτηση του ενδιαφερόμενου.

Από τις επίδικες εγγυήσεις ήδη έχουν καταπέσει οι 34 από αιτήματα πιστωτικών ιδρυμάτων για ποσά που φθάνουν τα 34.714.918 ευρώ. Για το λόγο αυτό το Δημόσιο έχει καταβάλει ήδη το ποσό των 1.201.429 ευρώ.

Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση από ανακριτή Διαφθοράς.  
 
Πηγή: news247.gr
 

Δειτε Επισης

Άλλαξαν γεμιστήρα την ώρα της εκτέλεσης οι δράστες-Βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο
Για θεραπεία αισθητικής είχε πάει στην κλινική ο Μοσχούρης πριν το καρτέρι θανάτου
Ποιος είναι ο «Θαμνάκιας» που γάζωσαν στο Χαλάνδρι-Το παρελθόν του με την Greek Mafia
Βρέθηκε καμένο το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση στο Χαλάνδρι
ΒΙΝΤΕΟ: Από θαύμα γλύτωσε περαστική οδηγός από το γκανγκστερικό χτύπημα-Σφαίρα χτύπησε το αυτοκίνητό της
Ο Γιώργος Μοσχούρης, που είχε εμπλακεί στη Greek Mafia, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι
Δολοφονικό χτύπημα με ριπή από καλάσνικοφ στην Αθήνα-Ένας νεκρός, διέφυγαν οι δράστες
Τραγωδία στην Ελλάδα: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη
ΒΙΝΤΕΟ: Παρέα νεαρών πετάει βαρελότα σε 85χρονη στον Πόρο-«Δεν είναι η πρώτη φορά»
Φορτίο με 56 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Πειραιά σε κοντέινερ με γαρίδες από το Εκουαδόρ