Πέφτει το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες

Τη μείωση του επίπεδου συναγερμού στις Βρυξέλλες από το ανώτατο 4 στο 3 αποφάσισε η βελγική κυβέρνηση, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το ύψιστο επίπεδο συναγερμού ήταν αρχικά προγραμματισμένο να λήξει την Δευτέρα. Η υπόλοιπη επικράτεια παραμένει στο επίπεδο 3.

Εν τω μεταξύ, αλεύρι και ταλκ αποδείχτηκε ότι είναι η λευκή σκόνη που στάλθηκε σε φακέλους στο κεντρικό ισλαμικό τέμενος των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές και να εκκενωθεί το τζαμί, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έλεγξαν τον χώρο και πραγματοποίησαν εργασίες απολύμανσης επί τρεις ώρες. Απολυμάνθηκαν επίσης 17 άνθρωποι που ήλθαν σε επαφή με την σκόνη, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για οποιονδήποτε», δήλωσε η επικεφαλής της επιχείρησης, αστυνόμος Αν Βίμπιν.

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, οι Αρχές έχουν καταγράψει μία σειρά απειλών σε βάρος της μουσουλμανικής κοινότητας των Βρυξελλών, όπου κατοικούσαν τουλάχιστον δύο από τους τζιχαντιστές και αρκετοί συνεργοί τους.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από το Σάββατο, λόγω ανησυχιών ότι πυρήνες ισλαμιστών ετοιμάζουν τρομοκρατική επίθεση στην πόλη, πραγματοποιώντας συντονισμένα χτυπήματα σε όπλα και εκρηκτικά.
 
Πηγή: Σκαι 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της έκρηξης σε ταχύπλοο στην Τουρκία-Τινάχθηκε στον αέρα
Το... άκομψο σχόλιο του Τραμπ στον Μερτς για την Απόβαση στη Νορμανδία «Εκείνη η μέρα δεν ήταν ευχάριστη»
Νέα έρευνα εναντίον του Οζγκιούρ Οζέλ
«Kill Βill»-Νέα επίθεση από τον Μασκ, απευθύνει κάλεσμα για να αντισταθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξε καπάκι βυτιοφόρου με το τσιγάρο στο στόμα-Η έκρηξη τον εκσφενδόνισε μέτρα μακριά
Εντυπωσιασμένος, αλλά και ανήσυχος, ο Τραμπ από την επίθεση των Ουκρανών στη Ρωσία
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair λόγω σφοδρών αναταράξεων-Εννέα τραυματίες
Γυναίκα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τρεις συγγενείς της με μανιτάρια
Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του προέδρου της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης
Φρικτή η δολοφονία των τριών κοριτσιών από τον πατέρα τους-Τις έπνιξε με σακούλα στο κεφάλι, είχε δέσει τα χέρια τους