''Βαρέθηκα και σκέφτηκα να παραδοθώ''

Χωρίς να προβάλλει σχεδόν καμία αντίσταση και μόλις λίγη ώρα μετά την σύλληψή του, ο ύποπτος του τριπλού φονικού που συγκλόνισε την Τρίτη το βράδυ την Λεμεσό παραδέχθηκε την ενοχή του.  
 
Ο Χρίστος Θωμά συνελήφθη σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που βρίσκεται στον δρόμο Λάνιας-Σαϊτά στην επαρχία Λεμεσού. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 20.06 το βράδυ της Πέμπτης και ο Θωμά είχε καταφύγει στο συγκεκριμένο σημείο για να κρυφτεί με την βοήθεια φίλου του. 
 
Οταν o καταζητούμενος αντιλήφθηκε ότι ο χώρος έχει περικυλωθεί από τις Αστυνομικές Αρχές, βγήκε μόνος του έξω, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι ''βαρέθηκα και σκέφτηκα να παραδοθώ''. Οπως διαπιστώθηκε, είχε ξυρισμένο το μούσι του και φορούσε φόρμα και καπελάκι. Λίγες ώρες πριν, βρισκόταν σε άλλο σημείο, κοντά στο μέρος όπου συνελήφθη. Στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί λίγες ώρες πριν, βρέθηκε και το αυτοκίνητο του, το οποίο εγκατέλειψε για να μεταβεί με τον φίλο του στο σπίτι, όπου και τελικά συνελήφθη.   

Οπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, ο δράστης, που είχε αλλάξει όψη για να μην γίνεται αντιληπτός, κρυβόταν σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ η Αστυνομία εξέταζε προσεκτικά τον τρόπο δράσης της ούτως ώστε να επιτύχει τον στόχο της.
 
Ο Θωμά, 31 χρονών, που θεωρείται ύποπτος για το φόνο των αδελφών Παράσχου Ντορζή και Κωνσταντίνου Ντορζή ηλικίας 19 και 21 χρονών αντίστοιχα και του 24χρονου Αιμίλιου Μιλτιάδους, αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος πατέρας του υπόπτου τελεί ήδη υπό 8ημερη κράτηση, αφού σύμφωνα με μαρτυρία, φαίνεται να παρακίνησε τον γιο του στην απονενοημένη πράξη της δολοφονίας των τριών νέων.
 
Δηλώσεις Αστυνομίας
 
Σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Κύπρος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι  "η Αστυνομία βρισκόταν επί ποδός από την πρώτη στιγμή, αξιολογώντας και αξιοποιώντας διάφορες πληροφορίες που έχουν φτάσει στα γραφεία του ΤΑΕ αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, και απόψε έγινε κατορθωτή η σύλληψη του φερόμενου δράστη στην περιοχή Λάνιας".
 
Σύμφωνα με τον κ.Μιχαηλίδη, η Αστυνομία κατείχε πληροφορίες και ενδείξεις ότι ο 31χρονος βρισκόταν το πρωί στην περιοχή Γερμασόγειας και έγιναν έρευνες, ενώ δυο αυτοκίνητα που πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε, μεταφέρθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις στην Αστυνομία.
 
"Αργότερα δόθηκε πληροφορία ότι βρισκόταν σε άλλη περιοχή στην ορεινή Λεμεσού και αφού αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι πληροφορίες αυτές, κινητοποιήθηκαν περίπολα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της ΜΜΑΔ αλλά και άλλων υπηρεσιών", είπε ο Κύπρος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι, όταν εντοπίστηκε πεζός ο 31χρονος φαίνεται να αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
 
Αύριο ο φερόμενος δράστης θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησης του, ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, σημειώνοντας πως "από τις πρώτες δικές του δηλώσεις φαίνεται να παραδέχεται τη διάπραξη του αδικήματος".
 
Από τις εξετάσεις που έγιναν σε κατοικίες και διαμερίσματα έχουν εντοπιστεί και κάποιες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν συνδέονται με την όλη δραστηριότητα του 31χρονου, ο οποίος είχε ξυρίσει το πρόσωπο του σε μια προσπάθεια να μην  αναγνωριστεί.
 
Ο Κύπρος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τους πολίτες για τις πληροφορίες που έδωσαν και επίσης όλα τα μέλη της Αστυνομίας και όλες της υπηρεσίες που εργάστηκαν εντατικά για εντοπισμό και σύλληψη του 31χρονου.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της