Άστραψε και βρόντηξε ο Ρώσος Πρωθυπουργός

Απερίσκεπτη εγκληματική πράξη χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά αεροσκάφη, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
 
Μερικοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν «άμεσο οικονομικό συμφέρον» στο εμπόριο πετρελαίου με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Άγκυρα προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) λόγω του παράνομου εμπορίου πετρελαίου και τα έσοδα που έχουν Τούρκοι αξιωματούχοι από αυτό.

"Οι αλόγιστες και εγκληματικές ενέργειες των τουρκικών αρχών έχουν προκαλέσει μια επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κανένα ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των κρατικών συνόρων",  δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης πολλών σημαντικών έργων με την Τουρκία, αλλά και την φραγή τουρκικών εταιρειών από τη ρωσική αγορά.

Η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό πάνω από τη Συρία την Τρίτη, ισχυριζόμενη ότι είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο της. Η Ρωσία λέει ότι δεν σημειώθηκε παραβίαση και θεωρεί την εχθρική πράξη ως “μια μαχαιριά στην πλάτη” και “άμεση βοήθεια σε τρομοκρατικές δυνάμεις στη Συρία”.
 

Δειτε Επισης

Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό
Η ΕΕ ετοιμάζει αντίμετρα 95 δισ. αν ο Τραμπ δεν κάνει συμφωνία για τους δασμούς
Η πολυετής σύγκρουση Ινδίας με Πακιστάν για το Κασμίρ-Οι σύμμαχοι της κάθε πλευράς και οι ισορροπίες