ΗΠΑ: Αποδείχθηκε η αθωότητά του μετά από 16 χρόνια στη φυλακή

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση ενός 46χρονου κατάδικου στις ΗΠΑ, του οποίου αποδείχθηκε η αθωότητα μετά από 16 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή.

Ο Luis Vargas ξέσπασε σε δάκρυα όταν ο δικαστής σε δικαστήριο του Λος Άντζελες αποφάσισε την απόσυρση όλων των κατηγοριών σχετικά με υπόθεση που τον είχε καταδικάσει για βιασμό σε 55 χρόνια φυλάκιση, μετά από νέα στοιχεία DNA που προέκυψαν και τα οποία τελικά συνέδεσαν το έγκλημα με έναν κατά συρροή εγκληματία ο οποίος μάλιστα περιλαμβάνετο και στην λίστα με τους πλέον καταζητούμενους του FBI.
 

Ο Vargas μπήκε στη φυλακή το 1999 καταδικαζόμενος για τρεις σεξουαλικές επιθέσεις τις οποίες όπως αποδείχθηκε 16 χρόνια μετά, ουδέποτε διέπραξε. Συγκεκριμένα καταδικάστηκε για απαγωγή και βιασμό μιας γυναίκας και απόπειρα βιασμού άλλων δύο μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 1998.

Ο Vargas βάζει το χέρι του στο μέτωπό του και κάλυπτει τα γεμάτα δάκρυα μάτια του, τη στιγμή που ο δικαστής του ανωτάτου δικαστηρίου του Λος Άντζελες William Ryan αποσύρει τις κατηγορίες απορρίπτοντας την καταδικαστική απόφαση κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης, ως αποτέλεσμα ενός μεγάλου αγώνα της οικογένειάς του, αλλά και φοιτητών νομικής που εργάστηκαν από το 2012 για να αποδείξουν την αθωότητά του.
 
Ο Βάργκας μαζί με την κόρη του και τον γιό του, μετά την αποφοίτησή του από το κολλέγιο στην φυλακή της Καλιφόρνια το 2013.

Ο Vargas, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, μεταφέρθηκε πίσω στη φυλακή λόγω κάποιων εκκρεμμών μεταναστευτικών ζητημάτων, λέγοντας όμως στους δικηγόρους του να πουν στην οικογένειά του να μην ανησυχεί και ότι θα είναι στο σπίτι σύντομα.
 


Ο πραγματικός ένοχος, ο διαβόητος Teardrop γνωστός για ένα τατουάζ με ένα δακρυσμένο μάτι έχει συνδεθεί με 11 συνολικά εγκλήματα και είναι ύποπτος για 35 σε όλη την περιοχή του Λος Άντζελες. Στην δίκη του 1999 ένα παρόμοιο τατουάζ του Vargas, είχε ως αποτέλεσμα μάρτυρες να τον συνδέσουν με τους βιασμούς.


Η κόρη του Vargas, που ήταν 10 ετών όταν είχε καταδικαστεί, είπε ότι ήταν δύσκολο να μεγαλώσει χωρίς πατέρα και έκλαιγε συχνά τα βράδια σκεπτόμενη τον πατέρα της, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε την πίστη της σε αυτόν.

                              Συγκινημένη η κόρη του Βάργκας μετά την αθώωση του πατέρα της.


Η μητέρα του Vargas, Blanca Alatorre, δήλωσε στην ισπανική γλώσσα έξω από το δικαστήριο: «Αισθάνομαι ακόμα πολλή οργή. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε άλλους ανθρώπους. Απλά δεν μπορεί. Είναι αδικία».

                             Η μητέρα του Βάργκας ανυπομονεί να αγκαλιάσει ξανά τον γιό της.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις του Teardrop χρονολογούνται από το 1996, όταν πλησίαζε κορίτσια ή γυναίκες νωρίς το πρωί, όταν πήγαιναν με τα πόδια στο σχολείο ή την εργασία, τραβούσε όπλο ή μαχαίρι, τις έπαιρνε σε μια απομονωμένη περιοχή και τις κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η αστυνομία το 2012 κυκλοφόρησε διάφορα σκίτσα του υπόπτου περιγράφοντά τον  ως Ισπανικής καταγωγής με ανοιχτόχρωμο δέρμα και ηλικίας 40 -55 ετών.

 
                                Σκίτσα του διαβόητου Teardrop.

Το 1999 οι μέθοδοι ελέγχου του DNA δεν ήταν τόσο λεπτομερείς και η καταδίκη του Vargas βασίστηκε κυρίως σε θετικές ταυτοποιήσεις από τα τρία θύματα.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα