Πούτιν: Ποτέ δεν θα ανεχθούμε εγκλήματα, όπως το σημερινό

Η Ρωσία δεν θα ανεχθεί εγκλήματα, όπως η επίθεση στο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 που καταρρίφθηκε από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στον εναέριο χώρο της Συρίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ.

"Καταλαβαίνω κάθε χώρα έχει τα δικά της περιφερειακά συμφέροντα, και έχουμε πάντα σεβασμό σε αυτά. Αλλά ποτέ δεν θα ανεχθούμε εγκλήματα, όπως το σημερινό", είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι το μαχητικό-βομβαρδιστικό αεροπλάνο δεν αποτελούσε απειλή για την Τουρκία.

"Οι πιλότοι και το τζετ μας δεν αποτελούσαν απειλή για την Τουρκική Δημοκρατία. Αυτό είναι προφανές. Διενεργούσαν επιχείρηση εναντίον του ΙΚ", πρόσθεσε.

Είπε ότι το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τη βόρειο Λατάκια, όπου οι μαχητές που προέρχονται από τη Ρωσία συγκεντρώνονται.

«Το ρωσικό βομβαρδιστικό καταρρίφθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας από ένα τουρκικό F-16 αεροπλάνο, όταν το αεροπλάνο ήταν σε υψόμετρο 6.000 μέτρων και σε απόσταση 1 χλμ από το τουρκικό βομβαρδιστικό», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν κάλεσε την επίθεση “έγκλημα”, σημειώνοντας, ότι η Ρωσία δεν θα το ανεχθεί. Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, η συντριβή του αεροσκάφους Su-24 στη Συρία είναι "μια μαχαιριά στην πλάτη της Ρωσίας από τρομοκράτες συνένοχους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν, η Ρωσία γνωρίζει από καιρό ότι η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο από τα εδάφη της Συρίας που κατασχέθηκαν από τους τρομοκράτες, και που είναι χρηματοδοτική στήριξη για τους τρομοκράτες.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι οι επαφές της Τουρκίας με κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ μετά την επίθεση εναντίον του ρωσικού αεροπλάνου μοιάζει με μια προσπάθεια να κάνει τη συμμαχία να εξυπηρετεί τους τρομοκράτες.

“Φαντάζει σαν να έχουμε εμείς ρίξει κάτω το τουρκικό αεροπλάνο και όχι το αντίθετο. Άρα αυτό σημαίνει ότι επιθυμούν το ΝΑΤΟ να εξυπηρετήσει το ΙΚ”, διερωτήθηκε.

Τόνισε ότι η επίθεση θα έχει τραγικές συνέπειες στις ρωσικο-τουρκικές σχέσεις ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «η διεθνής κοινότητα θα βρει τις δυνάμεις να ενωθεί στο πρόσωπο αυτού του κοινού διαβόλου (τρομοκρατίας)".

Στο μεταξύ, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Τουρκίας στη Ρωσία κλήθηκε να εμφανιστεί μετά το συμβάν στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, οι ενέργειές μας μιλούν από μόνες τους-Ανακοίνωση Νετανιάχου
Ισοπεδώνει τη Ράφα το Ισραήλ-Kοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο οι IDF
Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»
Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία
Ποιος ήταν ο «Παγκόσμιος Τρομοκράτης» της Χεζμπολάχ, στόχος των Ισραηλινών στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Νεκρός και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολά
Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη λόγω της κατάστασης στο βόρειο Ισραήλ
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό-Τρεις νεκροί και 17 τραυματίες
Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν