Βέλγιο: 16 συλλήψεις αλλά άφαντος ο ''εγκέφαλος'' του Παρισιού

Η αστυνομία του Βελγίου συνέλαβε 16 άτομα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου αλλά δεν βρήκε τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στη  Γαλλία, είπε ο γενικός εισαγγελέας σήμερα το πρωί.
 
Κατά τη διάρκεια 19 επιδρομών στις Βρυξέλλες, η αστυνομία πυροβόλησε ένα αυτοκίνητο αλλά δεν ήταν γνωστό αν αυτοί μέσα στο όχημα ήταν συνδεδεμένοι με τους καταζητούμενους, είπε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης τύπου. Πρόσθεσε ότι εκτός από την πρωτεύουσα, ερευνήθηκαν και τρία σπίτι στη νότια πόλη Σαρλρουά.
 
Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και τη Σαρλρουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εθεάθηκε σε μία από αυτές.
 
"Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν βρέθηκαν όπλά ή εκρηκτικά. Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ δεν βρέθηκε κατά τις επιδρομές," είπε ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σύπτ, προσθέτοντας ότι "δεκαέξι άτομα είναι υπό κράτηση. Ο δικαστής θα αποφασίσει αύριο αν θα παραμείνουν υπό κράτηση."
 
Χθες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Δειτε Επισης

Ελληνικά ΜΜΕ: Ανοίγει 38 χρόνια μετά τουρκικό λιμάνι για περίπου 1100 κυπριακά πλοία:
Τραγική η εικόνα στη Γάζα-Το βίντεο του ΟΗΕ με τα άδεια ράφια
Κατηγορούν τον Τραμπ ότι παραβίασε τον ενδυματολογικό κώδικα στην κηδεία του Πάπα
Άτυπη τετραμερής Τραμπ, Ζελένσκι, Μακρόν και Στάρμερ στο περιθώριο της κηδείας του Πάπα
Συνομιλίες ΠτΔ στο Βατικανό με αρχηγούς κρατών και άλλους αξιωματούχους-Πάει Ισπανία την Κυριακή (pics)
Νέο μπαράζ συλλήψεων υποστηρικτών του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη
Η Ρωσία ανέκτησε τον έλεγχο του Κουρσκ, λέει ο Πούτιν-«Το Κίεβο απέτυχε»
Στην τελευταία του κατοικία ο Πάπας Φραγκίσκος-250.000 πιστοί αποχαιρέτισαν τον Πάπα των Φτωχών (vids&pics)
Το μήνυμα του ΠτΔ μετά την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου-«Εργάστηκε με αφοσίωση»
Υπό κράτηση 57χρονος για σεξουαλικής παρενόχλησης πεντέχρονης-Έρευνα μέσω των κλειστών κυκλωμάτων