Ο 2ος πιο ξηρός Νοέμβρης του αιώνα

 

Ο 2ος πιο ξηρός Νοέμβρης του αιώνα 

Ο δεύτερος πιο άνυδρος Νοέμβρης από το 1901 θεωρείται ο φετινός, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας. «Αν και ο μήνας δεν έχει ακόμη τελειώσει, εντούτοις μέχρι στιγμής, ο Νοέμβριος με 1,7 χιλιοστά βροχόπτωση θεωρείται ένας από τους χειρότερους των τελευταίων 115 χρόνων, μετά τον Νοέμβριο του 2010 που η βροχόπτωση ήταν μόλις 0,1 χιλιοστά», δηλώνει στο reporter.com.cy o μετεωρολογικός λειτουργός Παναγιώτης Μιχαήλ, προσθέτοντας ότι δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.


1994: Ο πιο βροχερός Νοέμβριος
Ο πιο βροχερός Νοέμβριος ήταν αυτός του 1994 με 219 χιλιοστά βροχόπτωσης. Ακολουθεί ο Νοέμβριος του 1984 με βροχόπτωση 167.2, και τρίτος ο Νοέμβριος του 1904 με 162.9. Την τελευταία 15ετία, ο καλύτερος Νοέμβριος ήταν αυτός του 2000 με βροχόπτωση 113.5. Ο μέσος όρος βροχόπτωσης, θεωρούνται τα 60 χιλιοστά.

 

 


 Έπεσαν έξω στα προγνωστικά
Τι κι αν με βάση τα προγνωστικά της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο Νοέμβριος θα ήταν ένας μήνας με βροχές και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους; Τα προγνωστικά δεν επαληθεύτηκαν και εμείς εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε ηλιόλουστες μέρες, χωρίς σακάκι και ομπρέλα. «Πράγματι τα προγνωστικά δεν επαληθεύτηκαν. Με εξαίρεση τις πρώτες μέρες του μήνα, τις τελευταίες 15 μέρες η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή για την εποχή κατά 2 με 3 βαθμούς περίπου σε αντίθεση με το βράδυ που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη για την εποχή κατά 1 βαθμό», δηλώνει ο κύριος Μιχαήλ.
 
Απογοητευτικός και ο Δεκέμβρης
Σε ότι αφορά τον μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με την εποχική πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας,αναμένεται ότι θερμοκρασιακά θα είναι κανονικός εκτός από την παραλιακή ζώνη όπου  λόγω  επίδρασης  της  θάλασσας  θα είναι  κατά 1°C με 2°C  θερμότερη  του  κανονικού. Το  αναμενόμενο  ύψος  βροχής  είναι  απογοητευτικό  για  τον  μήνα  αφού  θα  κυμανθεί  σε  επίπεδα  κάτω  του  κανονικού, έτσι που η αθροιστική βροχή να κυμανθεί από 50% μέχρι 75% της κανονικής, εκτός από τα δυτικά και  βόρεια  παράλια  όπου  θα  προσεγγίζει  τα  κανονικά.  Παρόμοια  ξηρικά  χαρακτηριστικά  παρουσιάζει  ολόκληρη η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας, καθώς επίσης  της εγγύς και μέσης ανατολής.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της