Κι όμως αυτή δεν είναι η τρομοκράτης Χάσνα Μουλάχεν!

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που έχει να αντιμετωπίσει η Δύση σε σχέση με τα τελευταία τρομοκρατικά κτυπήματα, και τον φόβο διασποράς εν δυνάμει τρομοκρατών και καμικάζι στην Ευρώπη, ήρθε ακόμη κάτι να περιπλέξει κι άλλο τα πράγματα.

Η Χάσνα Μπουλάχεν αρχικά θεωρήθηκε ως εκείνη που αυτοκτόνησε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, σε διαμέρισμα στο Σεντ Ντενί. Οι φωτογραφίες της έπαιζαν παντού. Όλοι υπερτόνιζαν το γεγονός ότι παρά του ότι ήταν η πρώτη γυναίκα καμικάζι στην Ευρώπη, η ζωή της δεν είχε καμία σχέση με το Ισλάμ και τις απόλυτες και αυστηρές αρχές που πρεσβεύει. Προς υποστήριξη τούτου είδαμε φωτογραφίες της να φιγουράρουν μέσα από την μπανιέρα όπου έκανε αφρόλουτρο ή αγκαλιά με φίλες της βαμμένη στην τρίχα.

Λίγες μέρες μετά έρχεται η πρώτη ανατροπή. Η Χάσνα δεν ήταν ο καμικάζι του Σεντ Ντενί, αλλά άλλο τρίτο άτομο. Η Χάσαν σκοτώθηκε μαζί με τον εγκέφαλο των επιθέσεων στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια επιδρομής της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα του Σεντ Ντενί.

Σήμερα ένα δημοσίευμα του CNN ανατρέπει για δεύτερη φορά τα δεδομένα σε σχέση με την Χάσνα. Κάποιες από τις φωτογραφίες της που κυκλοφόρησαν σε διεθνή ΜΜΕ δεν ήταν δικές της.

Στις φωτογραφίες αυτές, μία στην μπανιέρα και μια με φίλες της,  απεικονίζεται η Nabila Bakkatha, μια Μαροκινή της οποίας η ζωή έχει γίνει άνω κάτω, φοβάται να κυκλοφορήσει, ενώ βρέθηκε αντιμέτωπη και με την ίδια της την οικογένεια. Κι όλα αυτά γιατί, όπως υποστηρίζει, τις φωτογραφίες της, τις πούλησε μια παλιά της φίλη σε κάποια ΜΜΕ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φωτογραφίες της Χάσνα, λόγω της ομοιότητας μεταξύ των δύο γυναικών.
 

Η Nabila Bakkatha, που μένει στο Beni Mellal του κεντρικού Μαρόκο δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και παροτρύνει τον κόσμο να δει καλά τις φωτογραφίες της και να τις συγκρίνει με εκείνες στις οποίες πραγματικά απεικονίζεται η Χάσνα. «Αν τις παρατηρήσει κάποιος με προσοχή θα δει τις διαφορές και θα καταλάβει πως ουσιαστικά δεν μοιάζουμε καθόλου», όπως σημειώνει.
 
                                   Αριστερά ηNabila Bakkatha και δεξιά η Χάσνα Μουλάχεν.

Η Nabila που είναι χωρισμένη και μένει με τα παιδιά της, δηλώνει έτοιμη να μηνύσει τόσο αυτή την παλιά φίλη που πούλησε τις φωτογραφίες της, όσο και το ΜΜΕ που τις αγόρασε.
 
Πηγη: CNN
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 10 νεκροί στη συντριβή αεροσκάφους του στρατού στο Σουδαν
Πώς έγινε το deal Zελένσκι και Tραμπ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
ΒΙΝΤΕΟ: Παραλίγο νέα αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ-«Ε, πώς έγινε αυτό;»
Ήρθαν σε συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας Κίεβο και Ουάσινγκτον
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε τη θανατική καταδίκη ενός άνδρα και διέταξε επανάληψη της δίκης
Ο Μασκ δίνει «δεύτερη ευκαιρία» στους υπαλλήλους που τον αγνόησαν αλλά απειλεί πάλι με απολύσεις
Έξι νεογνά πέθαναν λόγω ψύχους στη Γάζα
Πάνω από €500 δισ. το κόστος ανοικοδόμησης Ουκρανίας, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα
Η ΕΕ θα αξιολογεί εξελίξεις στη Συρία για αναστολή και άλλων κυρώσεων ή αναθεώρηση αποφάσεων
Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία ενός εξάχρονου Αμερικανο-Παλαιστίνιου στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα του πολέμου