Εκπρόσωπος: Παραμένουν ουσιαστικές διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις

Το πότε θα υπάρξει λύση του Κυπριακού θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την πορεία των συζητήσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι στόχος είναι να υπάρξει λύση του Κυπριακού μέχρι το Μάιο, πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν έχει σημασία να πούμε ότι θα υπάρξει λύση μέχρι τον Μάιο ή μέχρι το Καλοκαίρι, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι ούτως η άλλως δεν υπάρχουν οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα σε σχέση με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σημείωσε ότι “το πότε θα υπάρξει λύση του προβλήματος θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την πορεία των συζητήσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Στόχος, πρόσθεσε, “είναι μέσα από τη διασταυρούμενη διαπραγμάτευση και τη συζήτηση που γίνεται επί όλων των θεμάτων να δούμε κατά πόσο μπορούν να επιτευχθούν συγκλίσεις και να σμικρυνθούν οι διαφορές που υπάρχουν στις θέσεις των δύο πλευρών”.

Θα πρέπει, επίσης, να δούμε, συνέχισε, “πού παραμένουν ουσιαστικές διαφωνίες για να δούμε πώς προχωρούμε και πώς διαμορφώνεται η κατάσταση πραγμάτων”.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι στις δύο συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις 23 και 25 Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν εκκρεμούντα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του περιουσιακού, και θα καθοριστούν οι συναντήσεις για το Δεκέμβριο.

Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία κράτησε κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι “η συνάντηση ήταν παραγωγική, αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουμε ακόμα”.

"Αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε ένα στάδιο διαβούλευσης, δεν έχει συμφωνηθεί ολοκληρωμένα οτιδήποτε. Παρατηρείται πρόοδος θα πρέπει να πω, αλλά, επαναλαμβάνω, υπάρχει και δρόμος να διανύσουμε", κατέληξε ο Πρόεδρος.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής
Η ΕΕ θέλει εποικοδομητική σχέση με Τουρκία-Βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στα «κυριαρχικά δικαιώματα»-Εκθείασε τον κατοχικό στρατό
Ενοχλημένοι οι Τούρκοι από την επίσκεψη Κόμπου στη Συρία
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας ΥΠΕΞ-Στην ατζέντα και το Κυπριακό
Στις 17 και 18 Μαρτίου η άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό-Εντατικές προετοιμασίες της Ε/Κ πλευράς
Επιστολή ψευδοκράτους στα ΗΕ-Ισχυρίζεται «παραβιάσεις εναέριου χώρου» από ΚΔ και Ελλάδα
Μύλος με τις θέσεις στη σχολική εφορία του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, δριμεία επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ
Επενδύσεις και την πιθανότητα επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής συζήτησαν Κόμπος και Αλ Σαρά
Θύμα επιτήδειων ο Τατάρ-Καταγγέλλει ότι χρησιμοποιούν την εικόνα και τη φωνή του για διαδικτυακές απάτες