Αβέρωφ: Τα εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται από μια σωστή λύση

«Τα εθνικά μας συμφέροντα αυτή την περίοδο με τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εξυπηρετούνται από μια σωστή και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος και είναι αυτό που η δική μας πλευρά πρέπει να εκμεταλλευτεί, τις διεθνείς και περιφερειακές συγκυρίες και να ευθυγραμμίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και προτεραιότητες, και αυτή την περίοδο πιστεύω ότι ευθυγραμμίζονται, με γενικότερα γεωστρατηγικά και στρατηγικά συμφέροντα» , είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και στις κατηγορίες  περί επιλεκτικών συμμαχιών από την Κυβέρνηση.
«Σε τούτο τον τόπο», είπε, «μάθαμε εδώ και δεκαετίες τις κομματικές αντιπαραθέσεις και ποτέ δεν διαβάζουμε τις μεγάλες εικόνες και τι γίνεται στον ευρωπαϊκό και διεθνή τομέα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είπε «ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των οποίων το ψηλό ποσοστό δεν δικαιολογείται”. Αναφέρθηκε, επίσης, σε “βαρύτατες ευθύνες στις Τράπεζες γιατί δεν κινήθηκαν με τους ρυθμούς που έπρεπε στην αναδιάρθρωση των δανείων αλλά και ευθύνες στον επόπτη, την Κεντρική Τράπεζα, που είχε και έχει την δυνατότητα να πιέσει τις Τράπεζες». «Πιστεύω πως με τις σωστές αναδιαρθρώσεις  η πλειοψηφία των σημερινών μη εξυπηρετούμενων δανείων θα μετατραπούν σε εξυπηρετούμενα», είπε.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση της Ελένης Θεοχάρους από το κόμμα, παραπέμποντας στη χθεσινή ανακοίνωση.
  

Δειτε Επισης

Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ