Στην πατρώα γη αναπαύτηκε ο λοχίας του Εφεδρικού Περικλής Περικλέους

Στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στη Σαλαμιού συγκεντρώθηκαν όλοι, φίλοι και συγγενείς του ήρωα Λοχία Περικλή Περικλέους, μέλους του εφεδρικού σώματος που σκοτώθηκε στο πραξικόπημα, απευθύνοντας ύστατο χαιρετισμό με όλο το σεβασμό, την τιμή και την εκτίμηση που του πρέπει. 
Της νεκρώσιμης ακολουθίας για τον ενταφιασμό των λειψάνων του Περικλέους, προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Επίτροπος προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου.
Ο κ. Φωτίου στο χαιρετισμό του ανέφερε πως θέση της Κυβέρνησης είναι και παραμένει ότι οι οικογένειες των ηρώων μας δικαιούνται και θα έχουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε προβλήματα και τις δυσκολίες.
Σε ομιλία του ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ανέφερε πως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τελείται η σημερινή κηδεία εντείνουν ακόμη περισσότερο την τραγικότητα της θυσίας του Περικλή. Η μοίρα, συνέχισε, έπαιξε, δυστυχώς, ένα ακόμη σκληρό παιχνίδι στον ίδιο μετά θάνατο και στην οικογένεια του συνεπεία ενός σοβαρού λάθους που έγινε κατά την ομολογουμένως δύσκολη διαδικασία των εκταφών και ταυτοποιήσεων των πεσόντων πριν από οκτώ περίπου χρόνια. Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε πως το λάθος αυτό διαπιστώθηκε κατά τις πρόσφατες εκταφές στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης και επανορθώνεται σήμερα. 
Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Δρ. Λεωνίδας Φυλακτού  είπε πως το 2015 πραγματοποιήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία εκταφή λειψάνων από ομαδικό τάφο πεσόντων αντιστασιακών και άλλων που βρίσκεται στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων  γενετικών ταυτοποιήσεων του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου σε ένα από τα ολοκληρωμένα λείψανα που είχαν εκταφεί έδειξαν- όπως είπε -  ότι αυτό ανήκε στον ήρωα Περικλή Περικλέους.
Δυστυχώς, είπε, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Δρ. Λεωνίδας Φυλακτού, αυτή τη σκληρή διαδικασία η οικογένεια Περικλέους έπρεπε να την περάσει για δεύτερη φορά. 
Είναι άδικο το αντιλαμβανόμαστε και έχουμε πλήρη συναίσθηση του δράματος, είπε προσθέτοντας πως “όσο και αν η δική μας δουλειά ήταν επιστημονικά ορθή δεν μπορούμε παρά να απολογηθούμε σ’ αυτή την οικογένεια για αυτά που έχει περάσει, αλλά και για την τεράστια κατανόηση που δείξανε” .



 

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού