“Ευτυχώς που είναι νεκρός. Ήταν ένας διαολεμένος ψυχοπαθής”

Μέσω της ταυτοποίησης από τα δακτυλικά αποτυπώματα, κατάφερε η γαλλική αστυνομία να επιβεβαιώσει πως ο νεκρός άνδρας στο διαμέρισμα του Σεντ Ντενί ήταν τελικά ο «ενορχηστρωτής» των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.
 

Δικηγόρος της οικογένειας Αμπαούντ είπε στο CNN πως ο πατέρας του τρομοκράτη νιώθει “ανακούφιση” που ο γιός του είναι νεκρός. Ο Ομάρ Αμπαούντ, όπως είναι το όνομα του πατέρα, θεωρεί πως ο γιός του ήταν ένας “ψυχοπαθής” και “διάολος” και νιώθει τρομερές ενοχές για τις πράξεις του γιού του.
 


Ο Αμπαούντ φέρεται να είχε σχέση με τέσσερις άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις που σχεδιάζονταν την περασμένη Άνοιξη, αλλά τελικά ματαιώθηκαν, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό εσωτερικών, ενώ είχε στενούς δεσμούς και με άλλους τζιχαντιστές.


Σύμφωνα με τον Υπουργό εσωτερικών της Ισπανίας, ο οποίος έκανε δηλώσεις στην ισπανική τηλεόραση, ο Αμπαούντ χρησιμοποιούσε τα social media προσπαθώντας να προσελκύσει άτομα –κυρίως γυναίκες- ώστε να ενταχθούν στον ISIS στη Συρία.


Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα της Χάσνα


Τελικά η γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη και ανατινάχθηκε στο Σεντ Ντενί, ήταν πράγματι η Χάσνα Αΐτ Μπουλάχεν. Όπως μεταδίδει το CNN η 26χρονη καμικάζι ήταν συγγενής του Αμπαούντ. Συγγενείς της στο πατρικό της στο Aulnay-sous-Bois, είπαν πως έμενε εκεί μέχρι πρόσφατα. Η γαλλική αστυνομία ήδη πραγματοποιεί έρευνες και στο σπίτι αυτό.

 

 
Το FBI φοβάται αντιγραφείς

Έντονη ανησυχία στους κόλπους του FBI ότι οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, πιθανό να δημιουργήσουν ακόλουθους αντιγραφείς με αντίστοιχες επιθέσεις εντός των ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό οι αμερικανικές αρχές σκανάρουν τους πάντες και τα πάντα και παρακολουθούν δεκάδες υπόπτους που πιθανόν να αποτελούν τρομοκρατική απειλή για τη χώρα. Ωστόσο οι τρομοκράτες του Παρισιού δεν φαίνεται να είχαν κάποια επαφή στις ΗΠΑ σύμφωνα με το FBI.
 
Πηγή: CNN
 
 
 

Δειτε Επισης

Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»