Κινηματογραφική κλοπή έργων τέχνης από το μουσείο της Βερόνα

  Δεκαπέντε πίνακες, μεταξύ των οποίων και αριστουργήματα του Ρούμπενς και του Τιντορέτο, κλάπηκαν τη νύχτα από ένα μουσείο της Βερόνα από μια ομάδα μασκοφόρων που κατά τα φαινόμενα έδρασαν «κατόπιν παραγγελίας», ανακοίνωσε σήμερα ο Φλάβιο Τόζι, ο δήμαρχος της πόλης αυτής.

Τρεις άνδρες ντυμένοι στα μαύρα μπήκαν το βράδυ της Πέμπτης στο μουσείο του Καστελβέκιο, έδεσαν και φίμωσαν τον φύλακα και έναν ταμία και άρπαξαν τους πίνακες.

Στη λεία τους περιλαμβάνονται πορτρέτα που φιλοτέχνησε ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του μπαρόκ, ο Φλαμανδός Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, καθώς και έργα του Βενετσιάνου Τιντορέτο και των Πιζανέλο, Τζάκοπο Μπελίνι και Τζοβάνι Φραντσέσκο Καρότο.

Το μουσείο εκτιμά ότι η συνολική αξία των έργων ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και πιστεύει ότι η "επιχείρηση" αυτή έγινε για λογαριασμό κάποιου ιδιώτη συλλέκτη.

«Κάποιος τους έστειλε, ήταν πολύ συγκεκριμένοι, ήξεραν ακριβώς πού πήγαιναν», είπε ο Τόζι.

Το μουσείο διαθέτει φύλαξη όλο το 24ωρο, όμως οι δράστες έφτασαν στο κτίριο προς το τέλος της ημέρας, αφού είχαν φύγει οι επισκέπτες και πριν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του δήμου, ο Ρομπέρτο Μπόλις. «Δεν γνωρίζουμε αν οπλοφορούσαν, όμως άρπαξαν το όπλο του φύλακα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι διέφυγαν με το αυτοκίνητο αυτού του υπαλλήλου, αφού του πήραν και τα κλειδιά του.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το θέμα όταν ο φύλακας και ο ταμίας κατάφεραν να λυθούν από τα δεσμά τους και να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι με τη μαρτυρία τους και με τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις 48 κάμερες, μέσα και γύρω από το μουσείο, θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

Πηγή: skai.gr

Δειτε Επισης

O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απέτισε φόρο τιμής στον Πάπα πριν την έναρξη της κηδείας του
Τραμπ και Ζελένσκι συναντήθηκαν πριν από την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου-Θα έχουν τετ α τετ και μετά
LIVE: Ύστατο χαίρε στον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό- Σε εξέλιξη η τελετή παρουσία πλήθους κόσμου
Κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε οικία στη Λεμεσό-Προηγήθηκε συμπλοκή με άλλα έξι πρόσωπα
Παγκόσμια ανησυχία μετά την ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Αισιόδοξος ο Τραμπ-«Η Ρωσία και η Ουκρανία βρίσκονται πολύ κοντά σε μια συμφωνία»
Τριανταεννέα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στην Ιστορία στο Τσερνομπίλ
Προσπάθησε να διασταυρώσει τον δρόμο και παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό-Σε σοβαρή κατάσταση 46χρονος
Σκότωσαν με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου Ρώσο στρατηγό-Την Ουκρανία κατηγορεί ο Πεσκόφ, η αντίδραση Τραμπ
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη