Τα λένε ακόμα Αναστασιάδης- Ακκιντζή

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται η συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακκιντζή, οποία άρχισε γύρω στις 6.00 το απόγευμα. Η συνάντηση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πιθανόν να συνεχιστεί σε δείπνο.
Αυτή είναι η  πρώτη από τις 6 που προγραμματίστηκε να έχουν εντός Νοεμβρίου οι δύο ηγέτες.
Στην συνάντηση, Αναστασιάδης και Ακκιντζί θα επικεντρωθούν στα κριτήρια του περιουσιακού, θέμα  στο οποίο οι δύο ηγέτες αναμένεται να έχουν ακόμη πιο ενεργή ανάμειξη και πιο ενεργό ρόλο.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν αναμένεται να γίνουν δηλώσεις, όπως γινόταν τις προηγούμενες φορές, αλλά στην εξέλιξη των συναντήσεων που θα γίνουν εντός του μήνα θα υπάρξει μία γενική τοποθέτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Οι έξι συναντήσεις που θα έχουν εντός του Νοέμβρη οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακκιντζί θα πραγματοποιηθούν στις  5-18-20 και 23 Νοεμβρίου.
Με το πέρας των 6 συναντήσεων αναμένεται να γίνει κοινή αξιολόγηση των ηγετών με τα Ηνωμένα  Έθνη για να αποφασιστεί το κατά πόσο υπάρχει έδαφος για γενική εντατικοποίηση πλέον των απευθείας διαπραγματεύσεων.

  
 
 
 

Δειτε Επισης

Ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ να συνεχίζουν τις συζητήσεις-«Τίποτα ανακοινώσιμο για την προσωπική απεσταλμένη»
Απαντητική επιστολή της υπ. Γεωργίας σε Αννίτα για υδατικό-«Η Κυβέρνηση προχωρά με συγκεκριμένο σχεδιασμό»
Υπέρ προσπάθειας επανέναρξης συνομιλιών τάχθηκαν πολιτικές ομάδες ΕΚ κατά τη συζήτηση για Κυπριακό
Στις ΗΠΑ ο Χριστοδουλίδης για αναβάθμιση της εικόνας Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού
Για μοίρασμα του νερού που λαμβάνουν τα κατεχόμενα από την Τουρκία μίλησε ο Τατάρ
Στήριξη Χριστοδουλίδη και Τατάρ προς τη λειτουργία της ΔΕΑ με την ευκαιρία της 1000ης συνάντησης
Επιστολή Αννίτας σε ΠτΔ για το υδατικό-Ζήτησε να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο
Παρέμβαση Φουρλά στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κυπριακό-«Η Κύπρος είναι Ευρώπη και η Ευρώπη πυλώνας ασφάλειάς της»
Τον επαναδιορισμό της Ολγκίν αναμένει ο Τατάρ-Επιμένει πως θα έρθει για να βοηθήσει στην υλοποίηση των ΜΟΕ
Συζητήθηκε το Κυπριακό στο Ευρωκοινοβούλιο-«Ο δρόμος προς την επανένωση δεν είναι εύκολος»