Στη Ρωσία το πρώτο αεροσκάφος με τις σορούς των επιβατών

Οι πρώτες 144 από τις 224 σορούς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στην Αίγυπτο μεταφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην Αγία Πετρούπολη με αεροσκάφος της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ ένα δεύτερο αεροσκάφος που θα μεταφέρει τις υπόλοιπες πρόκειται να απογειωθεί από το Κάιρο απόψε στις 2000 ώρα Κύπρου, όπως ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Σβετέλσκι, υπεύθυνος του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.



Το αεροσκάφος τύπου Airbus A321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Kogalymavia, στο οποίο επέβαιναν κυρίως Ρώσοι παραθεριστές, είχε απογειωθεί από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, όταν συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά το πρωί του Σαββάτου.

 



Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, αλλά επισήμαναν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τη χθεσινή, ημέρα εθνικού πένθους.

 


Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ένα αεροσκάφος τύπου Ilyushin Il-76 του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 0600 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης με τις πρώτες σορούς των θυμάτων.

Κατά την άφιξή του, οι σοροί φορτώθηκαν σε φορεία και στη συνέχεια σε ένα μεγάλο λευκό φορτηγό που περίμενε στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου. Φωτογράφος του Ρόιτερς είδε το λευκό φορτηγό να φεύγει από το αεροδρόμιο συνοδευόμενο από οχήματα της αστυνομίας. Κατευθύνθηκε προς ένα νεκροτομείο της Αγίας Πετρούπολης, όπου από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης.
 

 

 

Δειτε Επισης

Βήμα πίσω και από την Κίνα στον πόλεμο των δασμών-Εξετάζει αναβολή της επιβάρυνσης 125% σε ορισμένα προϊόντα
Ο Τραμπ απέφυγε να αναφερθεί στη «γενοκτονία των Αρμενίων»-Η αντίδραση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Πάνω από 90.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον πάπα
Εκτελέστηκε στην Αλαμπάμα 50χρονος που είχε ζητήσει ο ίδιος να θανατωθεί
Λαβρόφ:«Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ουκρανία»
Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Κλειστές οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού–Πάφου, λόγω τροχαίου με φορτηγό
Όαση στο υδατικό οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης-«Καλοδεχούμενες, αλλά δεν είναι μόνιμη λύση»
«Η νομοθεσία του 2020 για την ενδοσχολική βία ακόμη δεν εφαρμόστηκε»-Καρφιά στην πρόταση Χαρτσιώτη για μειωμένες διαγωγές
Νίκος Αναστασιάδης: Με έστησαν σε λαϊκό δικαστήριο, να μην πω τι έγινε επί Μιλόσεβιτς και στο Μαρί-«Η λάσπη ξηραίνεται»