Συναγερμός στο Λονδίνο από την πυκνή ομίχλη

Πυκνή ομίχλη έχει αναστατώσει σήμερα τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Χίθροου στο Λονδίνο καθώς έχουν ακυρωθεί 45 πτήσεις, δηλαδή το 10% των αναχωρήσεων, σύμφωνα με αερολιμενική πηγή.
 
 
 Εκπρόσωπος του αεροδρομίου πρόσθεσε πως επιπλέον προσωπικό έχει κινητοποιηθεί "στα τέρμιναλ για να προσφέρει βοήθεια στους επιβάτες".
 Η βρετανική πρωτεύουσα, όπως και μεγάλο μέρος του νότιου τμήματος της χώρας, έχει τεθεί σήμερα σε κίτρινο συναγερμό από τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία (Met Office) λόγω "σοβαρών" μετεωρολογικών συνθηκών. 
Η ομίχλη προκαλεί εξάλλου καθυστερήσεις στα αεροδρόμια του Σίτι του Λονδίνου, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, της Γλασκώβης, του Μπέλφαστ, του Λιντς Μπράντφορντ και του Κάρντιφ.
 Είναι η δεύτερη μέρα που το Λονδίνο ξυπνά στο... σκοτάδι της ομίχλης, όπως άλλωστε είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Οι επισκέπτες της βρετανικής πρωτεύουσας ενημερώθηκαν να οπλιστούν με υπομονή, αφού τα δρομολόγια από τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της πόλης αναμένεται να αναβληθούν και σήμερα, έπειτα από δεκάδες ακυρώσεις την Κυριακή.
 Η πυκνή ομίχλη απλώνεται από το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική και νότια Αγγλία, περιορίζοντας την ορατότητα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, όπως μεταδίδει σε άρθρο της η Guardian. Οι προβλέψεις αναμένουν την ομίχλη να καθαρίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνολικά ακυρώθηκαν περισσότερες από 100 πτήσεις εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.
 Παρά τις προφανείς δυσκολίες, η πυκνή ομίχλη έδωσε και εντυπωσιακές εικόνες, από Λονδρέζους και επισκέπτες της πόλης που βρέθηκαν στο Λονδίνο αυτές τις ημέρες. 

 

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ