Με το μήνυμα «Σπάσε την σιωπή»

 Το μήνυμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών και το σύνθημα «Σπάσε τη Σιωπή» ήθελε να περάσει στα παιδιά, μέσα από τα ίδια τα παιδιά, το «Hope For Children» UNCRC Policy Center με την εκδήλωση χθες, 1η Νοεμβρίου, «Κυνήγι Θησαυρού».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  η εκδήλωση σηματοδότησε και την έναρξη των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Οργανισμού για τις 19 μέρες ακτιβισμού κατά του κάθε είδους κακοποίησης ενάντια στα παιδιά (1 – 19 Νοεμβρίου). 
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εγκαινίασε την έναρξη της εκδήλωσης στο θεατράκι του “Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου”, παρουσία των 100 μαθητών και των συνοδών τους που συμμετείχαν στο Κυνήγι Θησαυρού και  απευθυνόμενος στα παιδιά, τόνισε πόσο σημαντικό είναι τα ίδια τα παιδιά να μοιράζονται με άτομα που εμπιστεύονται συμπεριφορές που τους κάνουν να νιώθουν άβολα ή/και άσχημα και να ζητούν βοήθεια. 
 
Ακολούθησε παζαράκι στο Πάρκο της Πύλης Αμμοχώστου με φαγητό και ποτό, αθλητικές δραστηριότητες, χορό, τραγύδι και παιχνίδια.
  
Στη διοργάνωση συμμετείχαν 20 σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης και 150 εθελοντές. Το πρώτο βραβείο αξίας €3.000 απονεμήθηκε στο Grammar Junior School, το δεύτερο βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως (€2.000) και το τρίτο βραβείο στο G.C. School (€1.000). Τα χρηματικά αυτά ποσά θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των εν λόγω σχολείων.
 
Βραβεύτηκαν επίσης, το ΣΤ. Δημοτικό Αγλαντζιάς για το Καλύτερο ‘Όνομα Ομάδας (€250) και το Δημοτικό Χρυσελεούσας για τη Καλύτερη Φανέλα (€250).
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της