Αθίγγανοι πορτοφολάδες σε δράση στη Λεμεσό

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες το ΤΑΕ της Αστυνομίας Λεμεσού, για παράνομες δραστηριότητες αθίγγανων. Τα περισσότερα περιστατικά που καταγγέλλονται αφορούν κλοπές πορτοφολιών από ανύποπτους πελάτες σε υπεραγορές και καταστήματα και εξαπατήσεις ηλικιωμένων, κυρίως σε κοινότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η Αστυνομία, στην Λεμεσό, έφθασαν οργανωμένες ομάδες αθίγγανων από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν σε ξενώνες της πόλης, κλείνοντας διαμονή ως τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΤΑΕ Λεμεσού κ. Γιάννη Σωτηριάδη, πρόκειται για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο την περίοδο των γιορτών η οργανωμένη άφιξη αθίγγανων από το εξωτερικό για επαιτεία στους δρόμους, ενώ παρατηρούνται και πιο παραβατικές συμπεριφορές κλοπών, ή εξαπάτησης ηλικιωμένων με τεχνάσματα. Στη Λεμεσό έχουν συλληφθεί ήδη και προφυλακιστεί δύο αθίγγανοι, ένας 40χρονος από την Βουλγαρία και μία 24χρονη από την Ρουμανία, ως ύποπτοι κλοπών από πελάτες υπεραγορών. 
 

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από την τουριστική περιοχή Παραλιμνίου
Ανάγκη υποστήριξης σχολείων διαπιστώθηκε στο πλαίσιο έργου για τα Ελληνικά στο δημοτικό
Διάκριση τα υψηλά ασφάλιστρα για οδηγούς άνω των 70-«Κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί αυτή την αντιμετώπιση»
Σκόνη την Τετάρτη, εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες Παρασκευή-Πτώση της θερμοκρασίας
Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η «εκδίκαση» της υπόθεσης αλλαγών σε «πειθαρχικό κανονισμό» στα κατεχόμενα
Συνεχίζεται η αγωγή Τατάρ κατά Γενί Ντουζέν-Διεκδικεί δύο με πέντε εκατομμύρια ο τ/κ ηγέτης
Πυρά ΔΗΣΥ σε Υπουργείο Μεταφορών για την απόσυρση αιτήσεων Σχεδίου Χορηγίας Ηλεκτρικών και plug-in οχημάτων
Μειώθηκαν τα εργατικά ατυχήματα στην Κύπρο-Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση
Έκκληση ΠΕΟ να μην γίνονται εκπτώσεις στα μέτρα πρόληψης εργατικών ατυχημάτων
Επιστρέφουν βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Χειμωνιάτικο σκηνικό μέχρι την Πέμπτη