Έληξε η επιχείρηση στο Σεντ Ντενί: 2 ύποπτοι τρομοκράτες νεκροί και 7 συλλήψεις

 
13:15 Επικεφαλής των γαλλικών αρχών έκαναν πριν από λίγο δηλώσεις, με τη λήξη της όλης επιχείρησης στο προάστιο του Παρισιού, Σεντ Ντενί. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία. Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε επιδρομή σε δύο διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο δρόμο του Σεντ Ντενί, από τα οποία έγιναν 4 συλλήψεις, και άλλες τρεις από τον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς ωστόσο να μπορούν να επιβεβαιώσουν ακόμη, ποιος είναι ποιος κι αν ανάμεσά τους βρίσκεται ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων του Παρισιού, ο οποίος αποτέλεσε και τον βασικό στόχο της σημερινής επιχείρησης. Δύο ύποπτοι τρομοκράτες είναι νεκροί, ένας εκ των οποίων μια νεαρή γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιδρομής.

13:11 Έληξε η τεράστια αστυνομική επιδρομή στο προάστιο του Παρισιού, Σεντ Ντενί.

13:06 Όπως μεταδίδει το CNN, η επιδρομή στο Σεντ Ντενί έγινε πάνω στην ώρα, αφού σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ύποπτοι τρομοκράτες ετοίμαζαν και νέο χτύπημα.

12:57 Καθόλη τη διάρκεια αυτής της μαραθώνιας επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στο προάστιο του Παρισιού Σεντ Ντενί, οι πληροφορίες για νεκρούς και συλληφθέντες αλλάζουν συνεχώς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν και διεθνή ΜΜΕ, είναι ότι οι νεκροί ύποπτοι τρομοκράτες στο Σεντ Ντενί είναι τελικά δύο και όχι τρεις όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα.

12:54 Μέλη της αστυνομικής δύναμης του Παρισιού είσήλθε στην εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή του Σεντ Ντενί, σπάζοντας την πλαινή πόρτα. Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σημείο όπου η αστυνομία ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ύποπτους τρομοκράτες στο προάστιο του Παρισιού.

12:41 Μέλη της ειδικής ομάδας της γαλλικής αστυνομίας, είναι έτοιμη να κάνει επιδρομή σε εκκλησία στην περιοχή Σεντ Ντενίς. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον έχουν υποψίες ότι ένας εκ των υπόπτων που διαφεύγει, μπορεί να κρύβεται μέσα

12:28 Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η τεράστια αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας Σεντ Ντενί, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 3 νεκροί ύποπτοι τρομοκράτες, ένας εκ των οποίων ήταν γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο των αστυνομικών επιχειρήσεων έχουν καταφθάσει 50 περίπου γάλλοι στρατιώτες. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και επτά συλλήψεις, τρεις μέσα από το διαμέρισμα στο οποίο νωρίτερα είχαν ταμπουρωθεί κάποιοι από τους υπόπτους, όσο και τεσσερις έξω από αυτό. Ερωτηματικό παραμένει κατά πόσον ο εγκέφαλος τον αιματηρών επιθέσεων του Παρισιού είναι ανάμεσα στους νεκρούς ή βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα της επιδρομής. Η πολυκατοικία στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα έχει εκκενωθεί από την αστυνομία, ενώ υπό σύλληψη βρίσκεται και το άτομο που φέρεται να ενοικίασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

11:00  Η πόλη του Σεν Ντενίς ήτοι του Αγίου Διονυσίου αναφέρεται σήμερα ως κάτι ανάλογο με την περιοχή Μόλενμπεκ στο Βέλγιο, γενέτειρα άλλωστε του Αμπαούντ. Είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα λαϊκά προάστεια με 100.000 κατοίκους με μεγάλη πλειοψηφία μεταναστών ή οικογενειών από πρώην γαλλικές αποικίες.

10:42 Και νέο ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τους ήχους των πυροβολισμών στο προάστιο του Παρισιού, Σεντ Ντενί, όπου η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή για τη σύλληψη ύποπτων τρομοκρατών, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής 3 νεκρούς υπόπτους και 3 συλλήψεις.

 

10:27 Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι νεκροί τρομοκράτες είναι τελικά τρεις, ανάμεσα στους οποίους φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ. Ωστόσο ακόμη αυτή η πληροφορία δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί. Ακόμη 3 άτομα έχουν συλληφθή από την Γαλλική Αστυνομία στο Σεντ Ντενί.
 

09:45 Τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Σεντ Ντενί, ενώ η γαλλική αστυνομία έχει προβεί σε δύο συλλήψεις. Ωστόσο δύο ακόμη ύποπτοι είναι ταμπουρωμένοι μέσα στο περικυκλωμένο κτίριο.

09:33 Μέχρι στιγμής καταγράφονται 3 νεκροί στο Σεντ Ντενί. Μία γυναίκα που ανατινάχθηκε ενεργοποιώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Ένας ακόμη ύποπτος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας και ένας τρίτος νεκρός, που φέρεται να είναι απλός πολίτης, που περνούσε από την περιοχή τη στιγμής της ανταλλαγής πυρών μεταξύ των υπόπτων και της αστυνομίας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.
 
09:10 Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της μαζί με άλλους δύο ύποπτους τρομοκράτες στο Σεντ Ντενι, ανατινάχθηκε, αφού ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.
 
08:58 Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει τους πυροβολισμούς από την περιοχή Σεντ Ντενί του Παρισιού, όπου και βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας για την σύλληψη υπόπτων τρομοκρατών που έχουν ταμπουρωθεί μέσα σε κτίριο.
 

08:45 Σειρά εκρήξεων ακούστηκαν σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ στην περιοχή Σεντ Ντενί η οποία έχει αποκλειστεί από την γαλλική αστυνομία. 
 
08:30 Νεότερες πληροφορίες  από το Παρίσι όπου βρίσκεται  σε εξέλιξη επιχείρηση εξουδετέρωσης δραστών της επίθεσης της Παρασκευής αναφέρουν πως είναι τρεις οι τρομοκράτες  που έχασαν μέχρι στιγμής της ζωή τους, ανάμεσα τους και μία γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά.
 
 
Προηγούμενη ενημέρωση
 
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο Βέλγος τζιχαντιστής για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, είναι ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, δήλωσε αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
 
 

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός άνδρας, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, το οποίο αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο έχουν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι.

 
Την ίδια ώρα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, την οποία επικαλείται και πάλι το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επιχείρηση αυτή της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη των υπόπτων που έχουν οχυρωθεί σε διαμέρισμα του βόρειου αυτού προαστίου του Παρισιού.

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών