Φόνος Ντανιέλας :Στην αναμονή για το DNA με τον χρόνο να τους κυνηγά

Τα αποτελέσματα της εξέτασης του γενετικού υλικού που βρέθηκε στη σκηνή της δολοφονίας της 36χρονης Ντανιέλας Ρόσκα από τη Μολδαβία, στη περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα περιμένει η αστυνομία για να φανεί εάν τελικά συνδέεται ο 34χρονος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου από τη Λάρνακα, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για τον φόνο.

Τα αποτελέσματα DNA θα πρέπει σύντομα να φτάσουν στα χέρια της αστυνομίας αφού μεθαύριο Παρασκευή εκπνέει το διάταγμα οκταήμερης κράτησης το οποίο εξέδωσε το δικαστήριο εις βάρος του υπόπτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προσανατολίζεται στο ότι ο ύποπτος παρενοχλούσε σεξουαλικά με μηνύματα αισχρού περιεχομένου τόσο την Ντανιέλα όσο και άλλες γυναίκες που εργάζονταν ή χρησιμοποιούσαν το γυμναστήριο του παρά τον βλέπουν ως τον εν δυνάμει δολοφόνο της άτυχης αλλοδαπής.
 
Η Αστυνομία επίσης δεν κατάφερε ακόμα να εντοπίσει πουθενά τα δύο κινητά τηλέφωνα, το i-pad του θύματος και τα κλειδιά του διαμερίσματος της κάτι που στρέφει και αλλού τις έρευνές της μια και τα αντικείμενα αυτά αποτελούν σημαντικά τεκμήρια στην υπόθεση.

Μηνύματα αισχρού περιεχομένου
Όπως ανέφερε παρουσιάζοντας τα γεγονότα στο Δικαστήριο, ο εξεταστής της υπόθεσης, Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας, υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου, αιτούμενος την έκδοση εντάλματος προσωποκράτησης εναντίον του 34χρονου το βράδυ της 30ης προς 31η Οκτωβρίου, η Ντανιέλα βρισκόταν μαζί με φίλη της στη Λεμεσό και επέστρεψε στο διαμέρισμα της γύρω στις 2 το πρωί. Σύμφωνα με τη μαρτυρία η Ντανιέλα δέχθηκε γραπτό μήνυμα στο κινητό της με αισχρό περιεχόμενο.
 Ο 34χρονος ύποπτος, στην κατάθεση του είχε αναφέρει ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τη κοπέλα και πως της έστειλε γραπτό μήνυμα για να την πείσει να επιστρέψει πίσω στο γυμναστήριο.
 Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος φέρεται να διαπιστώθηκε ότι τα μόνα γραπτά μηνύματα που δέχθηκε το βράδυ της δολοφονίας της ήταν από δύο αριθμούς, ένα προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας και ένα της Cyta, που ανήκαν στον ύποπτο.
 
Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ακόμα ότι ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι σκόπιμα είχε διαγράψει από τη μνήμη του κινητού του τηλεφώνου τον αριθμό του θύματος για να μην μπορεί να εντοπιστεί από την Αστυνομία.
Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνησε στο θύμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια έστειλε τρία γραπτά μηνύματα στο κινητό του θύματος και πήρε μια απάντηση. Επίσης από τον ίδιο αριθμό στάλθηκαν γραπτά μηνύματα σε άλλες τρεις κοπέλες, οι οποίες ανέφεραν στην Αστυνομία πως τα μηνύματα που πήραν τη συγκεκριμένη νύχτα ήταν αισχρού και προσβλητικού περιεχομένου.
Ανέφεραν ακόμα ότι δεν γνώριζαν τον αποστολέα των μηνυμάτων, ότι η μόνη τους σύνδεση ήταν ότι γυμνάζονταν ή απασχολούνταν στο γυμναστήριο του υπόπτου και ότι είχαν δεχθεί μηνύματα με το ίδιο αισχρό περιεχόμενο και τον Σεπτέμβριο του 2015.  Ακόμα διαπιστώθηκε ότι από τον ίδιο αριθμό γίνονταν κλήσεις και γραπτά μηνύματα αισχρού περιεχομένου σε τηλέφωνα αρκετών γυναικών, οι οποίες φάνηκε ότι πήγαιναν στο γυμναστήριο του υπόπτου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε τις δύο κάρτες κινητού τηλεφώνου και έστελνε αισχρά μηνύματα σε διάφορες γυναίκες και στο θύμα.
Ζητώντας την κράτηση του υπόπτου, ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι η Αστυνομία αναμένεται να λάβει 40 περίπου καταθέσεις από άτομα που προκύπτουν από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Ταυτόχρονα αναζητούνται τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος που εξαφανίστηκαν μετά τη διάπραξη του φόνου, η συσκευή και η κάρτα κινητής τηλεφωνίας που ο ύποπτος είχε στείλει τα γραπτά μηνύματα στο θύμα στις 31 Οκτωβρίου.
Αντεξεταζόμενος από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι τα κινητά τηλέφωνα του θύματος απενεργοποιήθηκαν τη νύχτα της δολοφονίας, έχουν εξαφανιστεί και αναζητούνται.


 
 

Δειτε Επισης

Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους