Νέα ρωσικά φτερά προς την Κύπρο

Στη Ρωσία, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας που θα καλύψει το κενό που άφησε πίσω της η Transaero, οποία έβαλε λουκέτο τον περασμένο Οκτώβριο.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα εταιρεία, η οποία πιθανότητα θα έχει την ονομασία Russia Airlines (Ρωσικές Αερογραμμές) δημιουργείται μετά την συγχώνευση μικρότερων ρωσικών αεροπορικών εταιρειών, ενώ θα αξιοποιηθούν και τα αεροσκάφη της Transaero.
 
Για την εν λόγω εξέλιξη έχουν ήδη ενημερωθεί τουριστικοί παράγοντες στην Κύπρο, οι οποίοι έλαβαν διαβεβαιώσεις από αρμοδίους ότι η νέα εταιρεία θα πραγματοποιεί και τις 40 πτήσεις που εκτελούσε η Transaero από και προς την Κύπρο. Μάλιστα, μετά από αυτή την εξέλιξη, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι την επόμενη τουριστική χρονιά, η συγκεκριμένη εταιρεία θα μεταφέρει στην Κύπρο τον minimum αριθμό Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος στην Κύπρο. Για τις πτήσεις προς το νησί μας θα χρησιμοποιούνται τα μεγάλα αεροσκάφη, τύπου Boeing 747 της Transaero.
 
Πληροφορίες αναφέρουν όχι ήδη έχουν υπογραφεί σχετικές συμφωνίες με το ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Biblio Globus, το οποίο μεταφέρει στην Κύπρο περίπου το 70% των Ρώσων τουριστών κάθε χρόνο.
Το πρόγραμμα της νέας εταιρείας θα περιλαμβάνει κυρίως πτήσεις charter. Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο reporter.com.cy ότι οι σχετικές ανακοινώσεις για την Κύπρο και την επόμενη σεζόν θα γίνουν εντός Δεκεμβρίου, οπόταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαδικαστικά.
 
Οι πτήσεις της νέας εταιρείας από και προς Κύπρο θα ξεκινήσουν στις 24 Μαρτίου 2016. 
  
maria.stylianou@imhbusiness.com
 
Follow @stylianou_maria
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους