Πρόστιμο 750 ευρώ σε αιτητή ασύλου από τη Συρία

Πρόστιμο ύψους 750 ευρώ επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 27χρονου από τη Συρία για υπόθεση κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο 27χρονος από τη Συρία παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και ο δικαστής Πανίκος Μιχαηλίδης του επέβαλε για το αδίκημα της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου πρόστιμο ύψους 500 ευρώ και για το αδίκημα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόστιμο ύψους 250 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μιχαηλίδης, το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί από τη εγγύηση που είχε υπογράψει ο 27χρονος.

Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 21.10.2012 όταν σε έρευνα που έγινε στο όχημά του εντοπίστηκε μια κυπριακή μαθητική άδεια οδήγησης με τη φωτογραφία του. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του δεν εντοπίστηκε τίποτε το επιλήψιμο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, από εξετάσεις που έγιναν πρόκειται για αιτητή πολιτικού ασύλου, ο οποίος από τις 7 Οκτωβρίου 2009 διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ανέφερε πως είναι καταλυτικής σημασίας το θέμα ποινή και ότι από την κυκλοφορία πλαστού εγγράφου δεν ζημίωσε οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε. Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν χρησιμοποιείτο για οποιοδήποτε σκοπό και ήταν ξεχασμένο στο συρτάρι αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης, ο νεαρός το 2007 υπέβαλε αίτηση για πολιτικό άσυλο και ακολούθως ιεραρχική προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Ασύλου. Στις 14 Μαρτίου 2012, πριν ακόμη δηλαδή συλληφθεί για την παρούσα υπόθεση, του δόθηκε απόδειξη για επανεξέταση του αιτήματος του στην ουσία.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως ο κατηγορούμενος κατάγεται από μια οικογένεια με ηλικιωμένους γονείς που βιώνουν στη Συρία τραγικές καταστάσεις, ενώ τα υπόλοιπα έξι αδέρφια του έχουν σκορπίσει σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Σημείωσε πως ο πελάτης του δεν απασχόλησε τις Αρχές της ΚΔ με εξαίρεση τη συγκεκριμένη περίπτωση.  

Δειτε Επισης

Νεφώσεις και βροχές στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Κινδυνεύουν δέντρα και πολυετείς καλλιέργειες να ξηραθούν λόγω του καύσωνα-Ανησυχία για νέες αυξήσεις
Περισσότεροι συνοδοί, ενιαία εκπαίδευση, επέκταση Προδημοτικής-Οι καινοτομίες ΥΠΑΝ για τη νέα χρονιά
Νέα ηχητικά στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-«Δεν πρόλαβα, έκαμε μ@@@κία ο υπεύθυνος»
Η κατάθεση δεσμοφύλακα και το ηχητικό που ενέπλεξαν κρατούμενους στην βόμβα-Στην εξίσωση μπήκε πληροφοριοδότης
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»