Πρόστιμο 750 ευρώ σε αιτητή ασύλου από τη Συρία

Πρόστιμο ύψους 750 ευρώ επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 27χρονου από τη Συρία για υπόθεση κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο 27χρονος από τη Συρία παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και ο δικαστής Πανίκος Μιχαηλίδης του επέβαλε για το αδίκημα της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου πρόστιμο ύψους 500 ευρώ και για το αδίκημα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόστιμο ύψους 250 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μιχαηλίδης, το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί από τη εγγύηση που είχε υπογράψει ο 27χρονος.

Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 21.10.2012 όταν σε έρευνα που έγινε στο όχημά του εντοπίστηκε μια κυπριακή μαθητική άδεια οδήγησης με τη φωτογραφία του. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του δεν εντοπίστηκε τίποτε το επιλήψιμο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, από εξετάσεις που έγιναν πρόκειται για αιτητή πολιτικού ασύλου, ο οποίος από τις 7 Οκτωβρίου 2009 διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ανέφερε πως είναι καταλυτικής σημασίας το θέμα ποινή και ότι από την κυκλοφορία πλαστού εγγράφου δεν ζημίωσε οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε. Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν χρησιμοποιείτο για οποιοδήποτε σκοπό και ήταν ξεχασμένο στο συρτάρι αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης, ο νεαρός το 2007 υπέβαλε αίτηση για πολιτικό άσυλο και ακολούθως ιεραρχική προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Ασύλου. Στις 14 Μαρτίου 2012, πριν ακόμη δηλαδή συλληφθεί για την παρούσα υπόθεση, του δόθηκε απόδειξη για επανεξέταση του αιτήματος του στην ουσία.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως ο κατηγορούμενος κατάγεται από μια οικογένεια με ηλικιωμένους γονείς που βιώνουν στη Συρία τραγικές καταστάσεις, ενώ τα υπόλοιπα έξι αδέρφια του έχουν σκορπίσει σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Σημείωσε πως ο πελάτης του δεν απασχόλησε τις Αρχές της ΚΔ με εξαίρεση τη συγκεκριμένη περίπτωση.  

Δειτε Επισης

Σφαγή εκτοπισμένων στη Ράφα καταγγέλλουν Παλαιστίνιοι-Παραδέχεται ότι άμαχοι έπαθαν κακό το Ισραήλ
Αντίθεση Ισότητας στην απαγόρευση προαγωγών 18 μήνες πριν την αφυπηρέτηση
Δεύτερος σε συχνότητα στις γυναίκες στην Κύπρο ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα
Απαντούν στον Αρχιεπίσκοπο οι δικηγόροι των μοναχών-«Ξέρει ότι θα γίνει δίκη»
Συνάντηση νοσηλευτών με τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ για το θέμα της υποστελέχωσης
Επιτέθηκαν σε 31χρονο γιατί αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα-Ανέσυραν μαχαίρι και τον απείλησαν
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα-Ανάμεσα τους και δύο διοικητές της Χαμάς
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Βάζουν μπρος την επιχείρηση συσπείρωσης, τρέχουν και δεν φτάνουν οι κομματικές ηγεσίες
«Καθαροί» πιλότοι και αεροσυνοδοί σε αλκοτέστ πριν πετάξουν-Αιφνίδιοι έλεγχοι σε 100 αεροπλάνα ετησίως