Νεκρός ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας

Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι είναι νεκρός. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η οποία επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, η γαλλική αστυνομία σκότωσε την Τετάρτη τον Abdelhamid Abaaoud κατά τη διάρκεια μιας επτάωρης επιχείρησης που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας Σεντ Ντενί.
 

Στην επιχείρηση του Σεντ Ντενί έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 αστυνομικοί και στρατιώτες οι οποίοι εισέβαλαν σε πολυκατοικία της περιοχής, με αποτέλεσμα δύο ύποπτοι να πέσουν νεκροί, ένας από τους οποίους φέρεται να είναι ο Abdelhamid Abaaoud, ένας βέλγος εξτρεμιστής που θεωρείτο συνδετικός κρίκος του ISIS στην Ευρώπη. Στο Σεντ Ντενί έπεσε νεκρή και μια νεαρή γυναίκα η οποία πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Η γυναίκα αυτή, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ήταν ξαδέρφη του Abdelhamid Abaaoud.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους ώρες μετά την πολιορκία, είπε ότι ένα κινητό τηλέφωνο βοήθησε στον εντοπισμό των διαμερισμάτων που χρησιμοποιήθηκαν για το σχεδιασμό των αιματηρών επιθέσεων της Παρασκευής, στις οποίες σκοτώθηκαν 129 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 350.
 
Σύμφωνα με τον Μολιν, ο επικεφαλής των τρομοκρατικών ενεργειών στο Παρίσι Abaaoud είχε ταμπουρωθεί το πρωί της Τετάρτης, στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας στην περιοχή Σεντ Ντενί. Αργότερα, δύο ανώτεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, επιβεβαίωσαν ότι Abaaoud σκοτώθηκε στην επιδρομή.
 

Πάντως, τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο που πιστεύεται ότι συνδέεται στενά με τις επιθέσεις στο Παρίσι παραμένει ασύλληπτος. Πρόκειται για τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, για τον οποίο οι γαλλικές αρχές, έχουν επισημάνει σε πανευρωπαικό επίπεδο ότι πιθανότατα κινείται με ένα Citroen Xsara κοντά στα σύνορα με την Ισπανία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στις έρευνες του Σεντ Ντενί οι 8 ύποπτοι (7 άνδρες και 1 γυναίκα) που συνελήφθησαν σήμερα στο γαλλικό προάστιο, αλλά και οι άλλοι δύο νεκροί, προφανώς ετοίμαζαν νέο χτύπημα στην περιοχή La Defense, περίπου 10 μίλια μακριά απο το σημείο της αστυνομικής επιχείρησης.
 

Να θυμίσουμε ότι η επιδρομή στο Σεντ Ντενί ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης και διήρκησε περίπου επτά ώρες. Σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί και στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 8 ύποπτοι τρομοκράτες, ενώ άλλοι δύο έπεσαν νεκροί. Νεκρή είναι μια νεαρή γυναίκα η οποία κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιδρομής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως η γυναίκα καμικάζι ήταν Hasna Aitboulahcen, ξαδέλφη του Abaaoud, του εγκεφάλου των αιματηρών επιθέσεων του Παρισιού, ο οποίος πλέον φέρεται να είναι ο δεύτερος νεκρός.

Οι Αστυνομικοί έφτασαν στην επιδρομή του Σεντ Ντενί μετά από πληροφορίες που κατάφεραν να αποσπάσουν από μια συσκευή κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο θέατρο Bataclan -ένα από τα σημεία των επιθέσεων της Παρασκευής. Στο κινητό αυτό βρέθηκε μήνυμα που απεστάλη, λίγο πριν τις επιθέσεις, και στο οποίο καταγραφόταν:  “ας πάμε, ξεκινάμε".

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Γαλλία, 118 αστυνομικές επιδρομές και 25 συλλήψεις.
 
Περισσότερες ειδήσεις: "Τρόμος στην Ευρώπη"
 
Πηγη: Washington Post
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών