Αψιμαχίες έξω από το Πολυτεχνείο

 
Αψιμαχίες σημειώθηκαν έξω, αλλά και μέσα στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εν όψει της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για να καταθέσει στεφάνι για τα θύματα του Πολυτεχνείου. 

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους κατά κυβερνητικών στελεχών που έφθασαν στο Ίδρυμα λίγο νωρίτερα, ενώ ομάδες περιφρούρησης του χώρου προσπαθούσαν να απομονώσουν ή και να απομακρύνουν εκείνους που δημιουργούσαν την ένταση.

Στη θέα των υπουργών, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν καφέδες και νερά, ενώ φώναζαν συνθήματα. Αμεσα, ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου έσπευσαν να τους απομακρύνουν και προκλήθηκε ένταση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι και αποχώρησε.
 
Στο μεταξύ, περίπου 6.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ. για τις εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου, που κορυφώνονται σήμερα με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η Αθήνα θυμίζει «φρούριο», ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, καθώς και σε δημόσια κτίρια και οργανισμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους.
Το μοντέλο αστυνόμευσης σήμερα στην Αθήνα, θα είναι το ίδιο με αυτό που εφαρμόστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης 12 Νοεμβρίου, όπως είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Τόσκας, αυτό σημαίνει «όχι συγκρουσιακή διάθεση» αλλά «πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Έτσι ώστε να περάσει η κοινωνία, ο ελληνικός λαός να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας, που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, σπασίματα, τραυματισμούς και βεβήλωση χώρων».

Σταδιακά από το μεσημέρι θα κλείσουν δρόμοι και για το λόγο αυτό η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Αλλαγές σε δρομολόγια θα γίνουν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ σε ό,τι αφορά τους σταθμούς του Μετρό μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τελική απόφαση, ωστόσο μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι να κλείνουν οι σταθμοί μόνο τη στιγμή που περνούν από μπροστά τους οι συμμετέχοντες στη πορεία.

Σημειώνεται πως φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά που έγινε 17 Νοεμβρίου 1985 κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 
Πηγή: News247
 
 
 
 

Δειτε Επισης

«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
«Εδώ και μία εβδομάδα με παρακολουθεί, θα σας κάψω, απείλησε»-Η δραματική κατάθεση της 40χρονης
Μετά την Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι-«Θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία, αν θέλετε, πάμε Χάγη»
Ηχητικό ντοκουμέντο: Τα ουρλιαχτά και οι εκκλήσεις της 40χρονης για βοήθεια λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της
Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στην Ελλάδα
Θανατηφόρο τροχαίο με Έλληνες στην Τουρκία-Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά τη δολοφονία της 40χρονης-Είχε πάνω από 10 μαχαιριές σε κοιλιά, λαιμό, χέρια
Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα
Κ. Μητσοτάκης: Θετική η αποδραματοποίηση των επαφών με την Τουρκία
«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», φώναζε η κόρη της 40χρονης που δολοφονήθηκε στο Μενίδι