Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν-Τρομοκράτες έριξαν το ρωσικό αεροσκάφος

Το ρωσικό αεροπορικό δυστύχημα στο Σινά, στην Αίγυπτο, προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση. Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ έχουν βρεθεί ίχνη εκρηκτικών στα συντρίμμια του αεροπλάνου, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι επικηρύσσει  τους υπαίτιους της τραγωδίας στο Σινά για 50 εκ. δολάρια. Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα RT η Ρωσία προτίθεται να δώσει 50 εκ. δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες σχετικά με αυτούς που κρύβονται πόσω από την ανατίναξη του αεροσκάφους.
 
"Μπορούμε να πούμε ότι το αεροπορικό δυστύχημα στο Σινά ήταν μια πράξη τρομοκρατίας", δήλωσε ο Bortnikov στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της FSB, οι ειδικοί ανέλυσαν τις αποσκευές των επιβατών, καθώς και τμήματα του αεροπλάνου.

"Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός με τη δύναμη 1,5 κιλού ΤΝΤ εξερράγη. Ως αποτέλεσμα, το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, και αυτό εξηγεί και την τεράστια σκέδαση των τμημάτων της ατράκτου του αεροπλάνου ", όπως εξήγησε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε να βρουν και να τιμωρήσουν τους ενόχους πίσω από την επίθεση στο Σινά. «Το στρατιωτικό μας έργο στη Συρία πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί. Θα πρέπει να ενισχυθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι τρομοκράτες να καταλάβουν ότι η τιμωρία είναι αναπόφευκτη », όπως είπε.
 
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία έχει να αντιμετωπίσει "βάρβαρα τρομοκρατικά εγκλήματα, τις περισσότερες φορές χωρίς προφανή αίτια, εκτός χώρας ή και εγχώρια, όπως με την έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Βόλγκογκραντ, στο τέλος του 2013", είπε ο ρώσος Πρόεδρος, προσθέτοντας: «Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει οτιδήποτε ή οποιονδήποτε. Η δολοφονία των υπηκόων μας στο Σινά είναι από τα πιο αιματηρά εγκλήματα αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων. "

Αλλά η Ρωσία δεν θα κάτσει να «σκουπίζει τα δάκρυα από την ψυχή και την καρδιά της», είπε, σημειώνοντας πως "αυτή η τραγωδία θα μείνει μαζί μας για πάντα. Αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να βρουμε και να τιμωρήσουμε τους ενόχους. "

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει σε "έκκληση προς όλους τους ξένους εταίρους» για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των τρομοκρατών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Προσδοκούμε κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας στην βοήθεια από όλους τους φίλους μας, ώστε  να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες, πρόσθεσε.

Το αεροπορικό δυστύχημα του μοιραίου ρωσικού airbus της Metrojet σημειώθηκε πάνω από την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο στις 31 Οκτωβρίου και οδήγησε στο θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες, καθιστώντας το, ως το πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα στη σύγχρονη ρωσική ιστορία της αεροπορίας.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών