Τ/κ Τύπος για επεισόδια: ''Στοίχειωσε ο φασισμός''

Σύσσωμος ο Τ/κ Τύπος καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια με εκτενείς αναφορές, τόσο στην έντυπη, όσο και στην ηλεκτρονική του μορφή. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην οδό Λήδρας είναι ότι στα περισσότερα ΜΜΕ, τα επεισόδια είναι πρώτη είδηση. 
 
«Καταδικάστηκαν οι ρατσιστικές επιθέσεις», γράφει για το θέμα η Kibris, μιλώντας για επιθέσεις σε 4 αυτοκίνητα με δύο τραυματίες και πως και οι δύο ηγέτες καταδίκασαν τα γεγονότα με δηλώσεις τους. Δημοσιεύει επίσης φωτογραφίες από ένα γκρι αυτοκίνητο που έχει σπασμένα τζάμια και ζημιές εξωτερικά.
 
Η Kibris Postasi φιλοξενεί δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του ΝΤΕΒΙΣ (επαναστατικού συνδικάτου εργαζομένων) Χασάν Φελέκ, ο οποίος κάνει λόγο για ακραία φασιστικά στοιχεία, απαιτώντας την άμεση σύλληψη και δίωξή τους. «Στόχος ήταν να υπονομεύσει τις προσπάθειες της επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων του νησιού, αντί της ειρήνης και της ασφάλειας και να φέρει τη διαίρεση και τη διαίρεση. Αυτό δεν είναι δυνατό για μας να δεχτούμε», τονίζει χαρακτηριστικά.
 
Η ''Αφρίκα'', με τίτλο ''Ας δικαστούν'', αναφέρεται στη δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί για τις επιθέσεις εναντίον Τ/κ στη Λευκωσία και σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με tweet στην τουρκική γλώσσα καταδίκασε τα γεγονότα, κάνοντας λόγο για ''άφρονες'', αλλά όπως προσθέτει, αυτό δεν αρκεί. Η εφημερίδα γράφει για δύο αυτοκίνητα, των Μπουράκ Ανιλντί και Αλί Γιουρντάλ, που υπέστησαν ζημιές στην περιοχή κοντά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και του Τμήματος Ταυτοτήτων. 
 
H Kibris son dakika αναφέρει ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν μόλις λίγες ώρες από την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Η ''Χαλκίν Σεσί'' έχει τίτλο στο σχετικό θέμα Φασιστική επίθεση και αναφέρεται στις επιθέσεις, δείχνοντας το κόκκινο αυτοκίνητο που υπέστη ζημιές σε μια από τις περιπτώσεις. Η ''Χαβαντίς'', με κύριο τίτλο ''Στοίχειωσε ο φασισμός'', δημοσιεύει φωτογραφία από άλλη πορεία, (μαθητών) και σε ένθετη φωτογραφία το tweet του Προέδρου Αναστασιάδη στα τουρκικά. Εγινε επίθεση από ομάδα 200 ατόμων, ΕΛΑΜιτων, που βρήκαν τα αυτοκίνητα των Τ/κ στην τροχαία κίνηση που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και τους επιτέθηκαν, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Ο αρθρογράφος Μπασιαράν Ντουζγκιούν σημειώνει ότι πρέπει να σταθούμε όρθιοι ενάντια στην τρομοκρατία του φασισμού. 
 
Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Αφρονες”, αναφέρεται στην ανάρτηση στο twitter του Προέδρου Αναστασιάδη και γράφει για τις επιθέσεις εναντίον Τ/κ που έγιναν κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση