Ιωνάς: Έρευνα για τη συμπεριφορά αστυνομικών έναντι των Τουρκοκυπρίων

 Η διερεύνηση του χθεσινού περιστατικού εναντίον Τουρκοκυπρίων θα είναι πλήρης και στόχος και προσπάθειά μας είναι να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα για να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστηρίων, είπε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Νικολάου ερωτηθείς είπε ότι για «τα χθεσινά περιστατικά με τους Τουρκοκύπριους, θέλω να επαναλάβω την καταδίκη μας και να υποδείξω ακόμα μια φορά ότι αυτού του είδους οι ενέργειες δεν προάγουν την προσπάθεια, την οποία καταβάλλουμε για επανένωση της πατρίδας. Αντιθέτως, εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τους σκοπούς όλων εκείνων οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν διαχωρισμένο το λαό μας και διχοτομημένη την πατρίδα μας.

Καθόσον αφορά τη διερεύνηση των συγκεκριμένων περιστατικών θέλω να τονίσω ακόμα μια φορά ότι, λόγω της σοβαρότητας των ζητημάτων που διερευνούνται έχουν δοθεί οδηγίες και έχει αναληφθεί από χθες η υποχρέωση διερεύνησής τους από το ΤΑΕ Αρχηγείου και όχι από τους Αστυνομικούς Σταθμούς ως αδικήματα μικροπαραβάσεων αλλά να διερευνηθούν από το ΤΑΕ κατά τρόπο μάλιστα που θα εξασφαλίσει την πληρότητα της διερεύνησης, αλλά και την αντίστοιχη σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύουμε σε αυτά τα περιστατικά.

'Εχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και έχει από χθες αρχίσει να συγκεντρώνεται υλικό, κυρίως οπτικογραφημένο υλικό από CCTV της περιοχής, και άρχισε η επεξεργασία τους κατά τρόπο ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτού του είδους τις απαράδεκτες ενέργειες.

Η διερεύνηση αυτών των θεμάτων θα είναι πλήρης και στόχος και προσπάθειά μας είναι να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα για να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστηρίων. Επιπρόσθετα διερευνούμε όλες τις αναφορές που έχουν γίνει σε σχέση με τη συμπεριφορά μελών της αστυνομίας και ειδικότερα τις αναφορές για μέλη της αστυνομίας τα οποία είτε είχαν δηλώσει σε Τουρκοκύπριους ότι αυτές τις ημέρες, μέχρι τις 20 του μηνός να αποφεύγουν να έρχονται στις ελεύθερες περιοχές, καθώς επίσης και το αν υπήρχαν μέλη τα οποία παρακολουθούσαν χωρίς να αντιδράσουν τα οποιαδήποτε περιστατικά.
Για το σκοπό αυτό ο Αρχηγός Αστυνομίας από το πρωί σήμερα έχει δώσει οδηγίες για διεξαγωγή διοικητικής έρευνας και σίγουρα αυτού του είδους οι συμπεριφορές από μέλη της αστυνομίας είναι απαράδεκτες και εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε ευθύνες να είστε βέβαιοι ότι θα αποδοθούν. Προσπάθειά μας είναι να δώσουμε ξεκάθαρο το μήνυμα σε όλους αυτούς οι οποίοι επιδεικνύουν αυτού του είδους τις συμπεριφορές ότι δεν πρόκειται να επιδειχθεί η οποιαδήποτε ανοχή σε παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον».

 

Δειτε Επισης

Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου