«Μας χρωστούν 1.5 εκατ. ευρώ»

Τη δική της απάντηση στο δημοσίευμα του reporter.com.cy , έδωσε σήμερα με επιστολή της η εταιρείας συγκοινωνιών επαρχίας Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ». Στην εν λόγω επιστολή, την οποία παραθέτουμε αυτούσια προς εξαγωγή συμπερασμάτων, καταγράφονται σε εννέα σημεία οι θέσεις της εταιρείας σχετικά με το δημοσίευμα μας.

«Αναφορικά με δημοσιεύματα, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 στον Ημερήσιο Τύπο,που αφορούν την εταιρεία μας, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1.      Στην εταιρεία μας οφείλεται το ποσό του €1.5εκ για τα έτη 2012, 2013 και 2014, σύμφωνα με τους Ελεγμένους Λογαριασμούς, πού έγκαιρα έχουμε υποβάλει.

2.      Ενώ οι Οικονομικοί Έλεγχοι έχουν γίνει, όπως γράφεται και σε σχετικό δημοσίευμα, οι σχετικές Εκθέσεις Υπολογισμού του Κόστους Υπηρεσίας για τα συγκεκριμένα έτη δεν έχουν κοινοποιηθεί και συμφωνηθεί με την εταιρεία μας μέχρι σήμερα, όπως προνοεί η Σύμβαση και παρά τις επανειλημμένες μας εκκλήσεις και υπενθυμίσεις. Ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε διαβούλευση με την αρμόδια Αρχή, αναμένοντας τις σχετικές Εκθέσεις, μετά λύπης της ενημερώνεται μέσω του Τύπου, από την Παρασκευή, για τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

3.      Αντί να αποσταλούν οι σχετικές Εκθέσεις, μονομερώς και παρά τις συμβατικές πρόνοιες αποκόπτεται από την εταιρεία το ποσό των €92.157. 72το μήνα, από την 1η Ιανουαρίου 2015.  

4.      Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και υπενθυμίσεις της εταιρείας από το 2012 μέχρι σήμερα, δεν της εγκρίνεται το Σχέδιο Ανανέωσης του Στόλου της. Εξ ανάγκης, επομένως, χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό παλαιών Οχημάτων. Αντί να κατηγορείται η εταιρεία, θα έπρεπε τουλάχιστον να εκτιμηθεί η προσφορά των Μετόχων/Ιδιοκτητών της, που παρέχουν αυτά τα Οχήματα τους δωρεάν. Από το 2013 μέχρι σήμερα η προσφορά τους αυτή αποτιμάται σε εξοικονόμηση της τάξης των €2εκ.

5.      Όσον αφορά σχετική αναφορά για «πράματα και θάματα» εκ μέρους της εταιρείας, τα μόνα θαύματα που έχουν γίνει είναι ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει καταφέρει να λειτουργεί αξιοπρεπώς, με μεγάλο αριθμό παλαιών Οχημάτων. Από δύο Διαμετακομιστικούς Σταθμούς (Λάρνακας και Κοφίνου) χωρίς ασφαλτόστρωση (με συνέπεια οι επιβάτες να πατούν μέσα στις λάσπες όταν βρέχει και να γεμίζουν σκόνες όταν φυσά δυνατός άνεμος), ενώ στον Κεντρικό Σταθμό Λάρνακας δεν έχει ακόμη δοθεί άδεια ηλεκτροδότησης (εδώ και ενάμιση χρόνο), με αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί Γεννήτρια.

6.      Άλλο θαύμα, είναι ότι η εταιρεία έχει καταφέρει εδώ και δέκα (10) μήνες, να λειτουργεί με μια μονομερώς μειωμένη χορηγία της τάξης του είκοσι τοις εκατό (20%), των πραγματικών εξόδων λειτουργίας της, όπως έχουν υπολογιστεί από το Κράτος για το 2015. Λόγω ακριβώς αυτής της μονομερούς μείωσης της χορηγίας, η εταιρεία δεν μπόρεσε να καταβάλει στους Μετόχους/Ιδιοκτήτες των καινούργιων Οχημάτων του Στόλου της, τις αποσβέσεις της περιουσίας τους για χρονική περίοδο πέραν των δύο (2) ετών.  

7.      Το Μισθολόγιο της εταιρείας έχει καθοριστεί σύμφωνα με τα καθήκοντα, την ευθύνη και τις ώρες εργασίας του κάθε Υπαλλήλου, Διευθυντή ή Οδηγού. Για το έτος 2010 δεν έγινε καμία αποκοπή καθότι έγιναν αποδεκτοί οι Ελεγμένοι Λογαριασμοί της εταιρείας, ενώ για το 2011 έγινε αποκοπή ύψους €3,118 το μήνα ή €40,544 για το σύνολο του έτους, κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του Κράτους και της εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση του Ελέγχου του 2011, τον Απρίλιο του  2014 υποβάλαμε τους Ελεγμένους Λογαριασμούς για το 2012 και ενώ αναμένουμε την σχετική Έκθεση, εν τούτοις ενημερωνόμαστε σχετικά από τον Τύπο. Το ίδιο συμβαίνει για τα έτη 2013 και 2014, για τα οποία οι Ελεγμένοι Λογαριασμοί υποβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2014 και τον Ιούνιο του 2015, αντίστοιχα.

8.      Η εταιρεία μας έχει εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας ανά Χιλιόμετρο (ΚΑΧ).  Λειτουργείβάσει Προγράμματος, κατά τρόπο που ο επιβάτης γνωρίζει το χρόνο διέλευσης του Λεωφορείου από Στάση σε Στάση. Είναι η μόνη που λειτουργεί με Πρόγραμμα Βάρδιας Πενθήμερου σε Επταήμερη Πλαίσιο, των Οδηγών της.  

9.      Την 1η Σεπτεμβρίου 2014, η εταιρεία έχει έλθει σε συμφωνία με τις Συντεχνίες, με αποτέλεσμα τη μείωση του Μισθολογίου της κατά €568,000, μέσα σε ένα χρόνο.
Η εταιρεία μας θα επιμείνει στην παραλαβή των Εκθέσεων για τον Υπολογισμό του Κόστους Υπηρεσίας των ετών 2012, 2013 και 2014, καθώς επίσης και στην έγκριση του Σχεδίου Ανανέωσης του Στόλου της, όπως προνοεί η Σύμβαση της με το Κράτος».

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΑΡΝΑΚΟΣ «ΖΗΝΩΝΑΣ» ΛΤΔ.
ΛΑΡΝΑΚΑ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015


Δειτε Επισης

Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου