Ποιο είναι το ISIS και τι επιδιώκει

Οι Τζιχαντιστές είναι φανατικοί Σουνίτες Ισλαμιστές, μέλη διαφόρων κλάδων, παραρτημάτων ή παραλλαγών της Αλ-Κάιντα, που προέρχονται από πολλές χώρες. Αυτοί συνέρρευσαν στη Συρία, ακόμα και από χώρες της Ευρώπης και την Αμερική. Σίγουρα συντονίζονται από κάποιο Κεντρικό Όργανο.
Τι επιδιώκουν
Εκμεταλλεύθηκαν τον Εμφύλιο της Συρίας, παρείσφρυσαν στον Στρατό της Συριακής αντιπολίτευσης, εξοπλίσθηκαν από τους Αμερικανούς, την Δύση, τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα. Μαρτυρίες από πολιτικούς αναλυτές καθώς και από το Εconomist αναφέρουν ότι οι αντικαθεστωτικοί της Συρίας συχνά πολεμούσαν εκτός από τις δυνάμεις του Άσαντ και μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που είχαν εισχωρήσει στην Συρία προφασιζόμενοι αντίσταση κατά του Άσαντ. Οι τζιχαντιστές του Ιράκ ήταν από αυτούς.
Στόχος τους, η δημιουργία Αμιγούς Ισλαμικού Σουνιτικού Κράτους που θα κυβερνούν με τον Νόμο της ΣΑΡΙΑ. Το όνομα αυτού του κράτους θα είναι Ιράκ Λεβάντε.
Επειδή, όμως, η κατάκτηση της Συρίας αποδείχθηκε ανέφικτη, εστραφησαν στην προσπάθεια να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη στα Βορειανατολικά της Συρίας και στα Βόρεια του Ιράκ.
Αυτά τα σχέδια των Τζιχαντιστών ήταν γνωστά εδώ και πολύ καιρό και είναι γι΄αυτόν ακριβώς  το λόγο που οι ΗΠΑ περιόρισαν πολύ τη στήριξη των Αντιπάλων του Άσαντ.
Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του σχεδλιου αυτού.
Οι Τζιχαντιστές επέτυχαν να αιφνιδιάσουν τους πάντες. Δηλαδή : Τους Κούρδους της Συρίας που πολεμούσαν για τον Άσαντ με την ελπίδα να αποκτήσουν Αυτονομία και να ενωθούν με το πλούσιο Βόρειο Κουρδικό Ιράκ.
Αιφνιδίασαν τους Τούρκους που από το έδαφός τους μπαινόβγαιναν, συντηρούνταν και ανασυντάσσονταν.
Αιφνιδίασαν τον Στρατό του Ιράκ που υποχώρησε και τους παρέδωσε τη Μοσούλη και άλλες μεγάλες πόλεις. Είναι πολύ σηματικό να τονιστεί ότι οι Τζιχαντιστές ανεβάζουν τις θηριωδίες που διαπράττουν καθώς και τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων και βιασμούς στο διαδίκτυο ώστε να εκφοβίσουν τον Ιρακινό στρατό πριν μετακινηθούν στην Συρία. Η τακτική αυτή φαίνεται πως είχε το ποθητό αποτέλεσμα. Πολλοί ιρακινοί στρατιώτες αυτομόλησαν και προσχώρησαν στο αντίπαλο στρατόπεδο και άλλοι απλά άφησαν τους Τζιχαντιστές να προελαύσουν αμαχητί  φοβούμενοι μήπως έχουν την ίδια τύχη με τόσους άλλους.
Επίσης το Κουρδικό Καθεστώς του Μπαρζανί που οι ΗΠΑ δημιούργησαν είχε και αυτό αιφνιδιαστεί.
 
Συμπεράσματα –Προοπτικές
Εκτιμώ ότι η Προέλαση αυτή του Στρατού της Τζιχάντ θα αποτύχει μόνο εάν όλη η ανθρωπότητα αποφασίσει να τους πολεμήσει. Με τεθωρακισμένα, με χερσαίες δυνάμεις, με αεροπορία κλπ Μπορεί να έχει έσοδα από παράνομες δραστηριότητες πάνω από 2 δις και πολυ οπλισμό, όμως μπορούν να κυκλωθούν, να απομονωθούν Στρατιωτικά και Πολιτικά και θα δρομολογηθούν νέες και πάλι, ανακατατάξεις.
Όπως ανέφερα και στην αρχή, τα ΓΡΗΓΟΡΑ και ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ αποτελέσματα στο ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, καθορίζουν και τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ Αποτελέσματα. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΡΓΗΣΕ Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ.
Έιχα επανειλημμένα δηλώσει πως αν οι δυνάμεις των Ισλαμιστών σταθεροποιηθούν στα εδάφη που έχουν καταλάβει, δύσκολα θα ανατραπούν. Και είχα δίκιο. Αντί να χτυπηθούν μέσα στο Ιράκ εκεί όπου πρωτοεμφανίστηκαν και ήτανε συγκεντρωμένοι τους άφησε η Δύση να διασπαρούν και να εισχωρήσουν σε άλλα γειτονικά κράτη και τώρα με τα μεταναστευτικό και σε όλη την Ευρώπη και Αμερική. Το θέμα ήτανε να μην φτάσουνε στην Συρία –από τη στιγμή που τα κατάφεραν, ξεκίνησε το εφιαλτικό σενάριο.
Η Τουρκία αφού όχι μόνο τους ανέχτηκε αλλά τους εξόπλισε, τους χρηματοδότησε, τους άφησε να εκπαιδευτουν στα εδάφη της για να τους χρησιμοποιήσει εναντίον των Κούρδων . Δεν έκλεισε τα σύνορα της με τη Συρία και από κει οι Τζιχαντιστές πέρασαν απέναντι στην Ελλάδα και από κει στην Ευρώπη. Ο ρόλος της Τουρκίας είναι πολύ βρώμικος. Χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ωε μοχλό πίεσης προς της Ευρώπη για να εκμαιεύσει οικονομικά ανταλλάγματα και άρση των κεφαλαίων που την ενδιαφέρουν για να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε χωρίς να πληρεί τα κριτίρια.
Τέλος, αφήνει τους μετανάστες να περάσουν στην Ελληνική επικράτεια χωρίς κανένα έλεγχο.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Δικαίωμα Κρατουμένων στην επανένταξη
Η Ποινική και Πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αστυνομίας/Εθνικής φρουράς στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου
Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,