ΥΠΟΙΚ: Ανησυχώ και μάλιστα πολύ για τα οικονομικά του ΓεΣΥ

Για το ΓεΣΥ και τις πληροφορίες για ενδοκυβερνητικές διαφωνίες απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την ελαστικότητα την οποία επιδεικνύει η τρόικα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Με προκαλείτε να σας θυμίσω ότι μέχρι πριν μερικούς μήνες μας κατηγορούσαν ότι δεν διαπραγματευόμαστε και ότι ακολουθούμε πιστά τις επιταγές των δανειστών. Ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε ποτέ σχέδιο Υγείας στην Κύπρο, είναι όλες οι απαραίτητες αποφάσεις που έπρεπε πρώτα να εφαρμοστούν πριν το σύστημα λειτουργήσει. Αυτό εντάσσεται και στο Μνημόνιο αλλά και στην κυβερνητική πολιτική. Για να μπούμε στο σχέδιο Υγείας πρέπει να μπούμε στα δύσκολα». Ο Χάρης Γεωργιάδης μιλούσε το πρωινό τςη Δευτέρας, 16 Νοέμβριου, στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ. 

Έπειτα από συζήτηση και απανωτές ερωτήσεις ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Ο Πρόεδρος έχει πρόθεση να εφαρμόσει ΓεΣΥ αλλά όχι όποιο και όποιο. Να είναι εφαρμόσιμο και να βασίζεται σε μια δραστική μεταρρύθμιση των νοσηλευτηρίων. Για παράδειγμα σήμερα λειτουργούν 7-2:30, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όσοι θέλουμε ΓεΣΥ θα προχωρήσουμε. ΓεΣΥ και ότι να ναι δεν το θέλουμε».  

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν έχουν ρυθμιστεί πολλά ζητήματα αναφορικά με το ΓεΣΥ. «Για παράδειγμα δεν έχουμε πλάνο για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων. Όταν έχουμε ενώπιόν μας αυτές τις αποφάσεις θα τεθούμε όλοι έναντι των ευθυνών μας». 

Αναφορικά με το τι λέει -για το θέμα- η Τρόικα ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν ήταν προορισμένο να προχωρήσει άμεσα. «Έντονα ανησυχώ για τη βιωσιμότητα του ΓεΣΥ και ότι οι οικονομικές παράμετροι του συστήματος πρέπει να είναι επιβεβαιωμένες, ελεγμένες και βάσει σωστών και επικαιροποιημένων εκτιμήσεων. Αν θα διαφωνούσαμε θα το δούμε στο επόμενο διάστημα. Δεν έχει τεθεί ενώπιόν μας αλλά είναι κάτι που θα δούμε άμεσα».  

 

Δειτε Επισης

Η Χεζμπολάχ ξεκίνησε τα αντίποινα κατά του Ισραήλ για τις εκρήξεις βομβητών - Εκτόξευσε 140 ρουκέτες
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε