Αρχίζει ο πόλεμος

 
Εντείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ανακοίνωσε ο Ολάντ
 
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η Γαλλία θα "εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία", και ότι το έθνος είναι σε πόλεμο κατά των «δειλών». Είπε ότι εκείνοι που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις του Παρισιού πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν επιτείνει την επιθυμία του να «τους καταστρέψει».

Ο Ολάντ απευθυνόμενος στα δύο σώματα του γαλλικού κοινοβουλίου είπε πως θα εντείνει τις επιχειρήσεις στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς την «το μεγαλύτερο εργοστάσιο των τρομοκρατών του κόσμου".
"Η δημοκρατία μας έχει θριάμβευσει επί πιο τρομακτικών αντιπάλων από αυτούς τους δειλούς», είπε ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε την ταχεία εφαρμογή "συντονισμένων και συστηματικών ελέγχων» των εσωτερικών και εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τονίζοντας ότι θα περιπολούν τα γαλλικά σύνορα, αν η Ευρώπη δεν συμμορφωθεί. Αυτό θα σήμαινε διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δήλωσε επίσης ότι έχει παρατείνει την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις επιπλέον μήνες, προσθέτοντας ότι το γαλλικό σύνταγμα πρέπει να τροποποιηθεί για καταστάσεις κρίσης, ώστε πολίτες διπλής υπηκοότητας να τους αφαιρείται η γαλλική υπηκοότητα και να φεύγουν από τη χώρα αν αποτελούν τρομοκρατικό κίνδυνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα δημιουργηθούν επιπλέον 5.000 θέσεις εργασίας στην αστυνομία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ δεν θα υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας στο στρατό μέχρι το 2019.
Ο Ολάν τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα αυξήσουν τις δαπάνες , αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η ασφάλεια είναι πιο σημαντική από τους κανόνες του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Ο γάλλος Πρόεδρος είπε επίσης ότι θα συναντηθεί με τον αμερικανό λαο τον ρώσο Πρόεδρο για να συζητήσουν ώστε να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να καταστρέψουν τον ISIS, και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εκδώσει ταχέως ένα ψήφισμα κατά της τρομοκρατίας.

Η ομιλία Ολάντ σηματοδότησε την πρώτη φορά σε περισσότερο από έξι χρόνια που ένας Γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, τη Γερουσία και την Εθνοσυνέλευση. Αυτή είναι μια διαδικασία που περιορίζεται μόνο για τη συνταγματική αναθεώρηση και για μεγάλες προεδρικές ομιλίες.
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών