"Στόχος του ISIS είναι να σκοτώσει, τόσο απλά"

 Οι ΗΠΑ και η Ρωσία προχωρούν σε ανταλλαγή πληροφοριών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και οι ανταλλαγές αυτές πρέπει να ενισχυθούν, δήλωσε ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, δήλωσε μιλώντας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών τη Δευτέρα.

Είπε επίσης ότι ο στόχος του Ισλαμικού Κράτους (IS, προηγουμένως ISIS / ISIL) είναι “να σκοτώσει,  έτσι καθαρά και απλά”.
 
Ο Μπρέναν σημείωσε και την πρακτική των τρομοκρατών να χρησιμοποιούν την τεχνολογία όπως YouTube και social media για να διαδώσουν το μήνυμά τους, και να "προσελκύσουν ανθρώπους κάτω από την ψεύτικη σημαία της θρησκείας."
 
Πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι, στις οποίες σκοτώθηκαν 129 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 352 την Παρασκευή, δεν ήταν ένα απλό μεμονομένο γεγονός, αλλά κάτι που σκόπιμα και προσεκτικά σχεδιάστηκε μήνες πριν.
 
Ο Μπρέναν προειδοποίησε ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτη η επίθεση στο Παρίσι δεν ήταν η μόνη που είχε ο ISIL στα σκαριά. “Δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί με τη βία στο εσωτερικό των συνόρων της Συρίας και των ιρακινών", πρόσθεσε.

Ο Μπρέναν παραδέχθηκε πως για τη CIA δεν ήταν έκπληξη αυτές οι επιθέσεις, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοπιήσει για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη.

Οι δηλώσει Μπρέναν έρχονται λίγο μετά τη δημοσιοποίηση ενός ακόμη βίντεο μίσους από τον ISIS με το οποίο απειλούν τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Ένας άνδρας στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα τη Δευτέρα, αναφέρεται συγκεκριμένα σε μια επίθεση της Ουάσιγκτον.
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών