-Σήμερα καλά κοιμηθήκαμε! Αύριο πως ξυπνάμε;

 
  • Τώρα είναι τα θύματα του Παρισιού. Ο Θρήνος. Το «γιατί», κάθε άδικης απώλειας. Το «διότι» κάποιων διαβασμένων για το αναπόφευκτο. Και το κερί στη μνήμη των αθώων και αμέριμνων ανθρώπων.
Αύριο θα είναι ο φόβος. Για την πανσπερμία των φανατικών και των φανατισμένων, που είναι έτοιμοι για τον όλεθρο γύρω τους. Κάνοντας κέντρο του ολοκαυτώματος πρώτα τον εαυτό τους.
 
  • Δεν έφτιαχνες κέρινα ομοιώματα, αλλά ζωντανά στρατιωτάκια κ. Πρόεδρε. Που αντρώθηκαν, σε αμφισβήτησαν, σε πολέμησαν και σε σκότωσαν. Εσύ τους δίδαξες την λανθασμένη σου προπαίδεια κι όχι οι γραφές των επουράνιων ή των επίγειων θεών τους.
 
  • Αύριο θα περπατά δίπλα σου η ανασφάλεια. Το ξέρεις, το αισθάνεσαι! Αφού ποτέ δεν πίστεψες πραγματικά ότι υπάρχει ασπίδα προστασίας σου. Το σύστημα είναι διάτρητο και υποκριτικό. Από τους υπηρέτες του ακούς παρόμοιες μεγαλοστομίες και πάλι. Και νιώθεις εκείνες τις απλοχεριές, να έρχονται καταπάνω σου. Απώθησε τες. Δεν είναι αγκαλιές, αλλά σφιγκτήρες ανακόντα. Σιγά-σιγά πασχίζουν να σε παραλύσουν.
 
  • Ούτε στους επιμνημόσυνους λόγους των πολιτικάντηδων μην δώσεις βάση. Ευκαιριακές κουβέντες είναι, που κυλούν στην κατηφόρα.  
 
  • Σύμφωνοι. Αύριο τίποτε δεν θα είναι όπως σήμερα και τίποτε δεν θα θυμίζει το χθες.
Αν τώρα το αύριο είναι καθαρό στο μυαλό σου,  μεθαύριο θα έρθει η λησμονιά. Είναι αναπόφευκτο! Θα βάλουν μπροστά σου άλλες προτεραιότητες. Θα στρέψουν το βλέμμα σου αλλού. Θα λειτουργήσει ο νόμος της ανθρώπινης αδυναμία σου. Εύκολα θα διαγράψεις το τραγικό που βίωσες, όσο κι αν σε τραυμάτισε. Κι οι προστάτες σου θα σφυρίζουν αδιάφορα στον γνώριμο σκοπό τους
 
  • Μέχρι να έρθει το νέο «μπαμ». Κι αν είσαι τυχερός και σκύψεις για να περάσεις από πάνω η σφαίρα τους, η βγεις ματωμένος από την έκρηξη, μη γυρέψεις τον θυμωμένο Μωχαμέντη που γυάλιζε το μάτι του για θάνατο. Αυτός έφυγε από την απονενοημένη του έκρηξη πρώτος.
 
Γιάννης Κωστακόπουλος
kostakopoulosy@gmail.com
   

Δειτε Επισης

Δικαίωμα Κρατουμένων στην επανένταξη
Η Ποινική και Πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αστυνομίας/Εθνικής φρουράς στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου
Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,