Τσίπρας: Η Ευρώπη ήταν, είναι και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας

Σε ενότητα δυνάμεων και αλληλεγγύη κάλεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
 
«Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ήταν ένα χτύπημα τυφλό αλλά στοχευμένο. Ήταν ένα χτύπημα στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ένα χτύπημα στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
 
«Τούτη την ώρα ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στο Γαλλικό λαό και συμπαραστεκόμαστε στη Γαλλική κυβέρνηση» είπε.
 
«Μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια των τρομοκρατών και της βαρβαρότητας» σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, υποδεικνύοντας πως την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα θα τη νικήσουμε μόνο αν επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην επιλογή μας για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.
 
Τόνισε ότι είναι χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε τους τρομοκράτες, αλλά και να σταματήσουμε άμεσα το κύκλο της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων και να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.
 
«Η Ευρώπη ήταν είναι και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να ενισχύσουμε τις αξίες του ουμανισμού και της ελευθερίας που ανέδειξε η Γαλλική επανάσταση» επεσήμανε.

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας προς την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα για την κατάσταση στη Γάζα
Νεκρός και ο 87χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε την καρκινοπαθή σύζυγό του στο Ρέθυμνο
Πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο 87χρονος-Κλείδωσε τον γιο τους στο μπαλκόνι
Η ΕΛΑΣ έπιασε στον ύπνο τον Τούρκο μαφιόζο-Εγκατέλειψε το τζιπ, ήθελε να περάσει τα σύνορα
Συνελήφθη στην Κομοτηνή ο Τούρκος μαφιόζος που πυροβόλησε το κλιμάκιο της ΕΥΠ
Καταδικάστηκε δάσκαλος οδήγησης για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριάς του
Πώς οι Τούρκοι μαφιόζοι έστησαν ενέδρα στους πράκτορες της ΕΥΠ -«Πάτησα γκάζι κι έσκυψα»
Εξαρθρώθηκε συμμορία στην Ελλάδα-Μιλούσαν συνθηματικά, «άνοιγαν» ΑΤΜ με τροχό και έβγαλαν 480.000 ευρώ
Έκλεισαν την Μονή Σινά ως ένδειξη πένθους οι μοναχοί-Επιθυμούν να αποσυρθούν στη σιωπή
Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα-Επεκτείνεται το δικαίωμα υιοθεσίας