Ομπάμα: Οι δράστες των επιθέσεων να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη

"Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουν οι δράστες των επιθέσεων τη δικαιοσύνη", δήλωσε ο Αμεριακανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έπειτα από τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι "είμαστε απέναντι σε μια νοοτροπία μαζικής τρομοκρατίας".  

Έπειτα από τη συνάντηση η οποία κράτησε 70 λεπτά ο Αμερικανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν, την Τουρκία και τον λαό της Αττάλειας για τη φιλοξενία. "Όπως είπε και ο Ερντογάν οι επιθέσεις στο Παρίσι θα συμπεριληφθούν στα επείγοντα ζητήματα. Όπως οι επιθέσεις στην Άγκυρα έτσι και οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν είναι επιθέσεις που έγιναν μόνο εναντίον της Τουρκίας και της Γαλλίας αλλά εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας. Και οι δυο μας είμαστε αλληλεγγύοι", είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες των προδοτικών επιθέσεων. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στον πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, προσθέτοντας ότι  συζήτησαν πως θα αντιμετωπίσουν την απειλή του ISIS. 

Για τους πρόσφυγες, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι στην Τουρκία υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από Συρία και Ιράκ και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βάρος. Όπως είπε συζήτησαν τι μπορεί να γίνει από τις άλλες χώρες ως βοήθεια σε αυτό το ζήτημα.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως "όπως και στο Παρίσι, την Άγκυρα, το Γκαζιάντεπ, το Σουρούτς είμαστε απέναντι από μια μαζική τρομοκρατία. "Με τον κ. Μπαράκ συζητήσαμε και το συριακό πρόβλημα. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα βήματα που θα κάνουμε ως συμμαχικές δυνάμεις. Από δω και πέρα θα συνεχίσουμε την αλληλεγγύη μας στο όνομα της παγκόσμιας ειρήνης", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.  

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών