Κοινή συνέντευξη Τύπου Τουσκ και Γιούγκερ για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η σύνοδος των G 20 στην Αττάλεια δεν είναι πια μια οποιαδήποτε σύνοδος έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ λέγοντας ότι πρέπει να αναλάβουν ειδική ευθύνη οι ηγέτες της συνόδου. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είπε ότι έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι δεν πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση για τους πρόσφυγες.
Σε συνέντευξη Tύπου που έδωσαν στην Αττάλεια οι δύο αξιωματούχοι της ΕΕ, ο Ντόναλντ Τοuσκ είπε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι έχουν σοκάρει όλους. "Αυτή πλέον δεν είναι μια οποιαδήποτε σύνοδος. Πρέπει όλοι να περάσουμε στις πράξεις. Έχουμε ειδική ευθύνη ως G20", ανέφερε.
Επεσήμανε ότι τις επιθέσεις στο Παρίσι δεν τις έκανε η μετριοπαθής αντιπολίτευση στη Συρία αλλά τις ανέλαβε ο ISIS. "Θα πω σε όλους τους ηγέτες της συνόδου των G20 να επικεντρωθούν επικεντρωθούν στον ISIS", ανέφερε προσθέτοντας: "Κι εμείς ως ηγέτες των G20 πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε με πλήρη αποφασιστικότητα τον αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία. Πρέπει να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα των χωρών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία
Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία δεν είναι μόνο η στέρηση της οικονομικής χρηματοδότησης αλλά πρέπει να γίνει και αυτό".
Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα των ανθρώπων που έφυγαν από τα σπίτια τους λόγω του δικτατορικού καθεστώτος. "Πρέπει να υπάρξει μια οικουμενική λύση", ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα προτείνουν την ίδρυση ενός συντονιστικού μηχανισμού.
Ερωτηθείς εάν πρέπει να τερματιστεί η Σέγκεν για να εμποδιστούν τέτοιες επιθέσεις, ανέφερε ότι το Σέγκεν κινδυνεύει αλλά όχι από αυτά τα τελευταία γεγονότα. "Στα σύνορα δεν γίνεται σωστός έλεγχος", είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Από την πλευρά του ο Ζαν Κλωντ Γιούγκερ ανέφερε ότι λέχθηκε ότι οι επιθέσεις έγιναν επειδή τα σύνορα της Ευρώπης ήταν ανοιχτά. "Δεν πιστεύω ότι οι επιθέσεις πηγάζουν από τους πρόσφυγες . Τις επιθέσεις τις έκαναν αυτοί από τους οποίους οι πρόσφυγες προσπαθούν να το σκάσουν", ανέφερε.
Όπως είπε δεν μπορεί το θέμα της τρομοκρατίας και των προσφύγων να μπει στο ίδιο καλάθι και πρόσθεσε ότι δεν βλέπουν την ανάγκη να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης στο θέμα των προσφύγων έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Ο κ. Γιούγκερ επέκρινε τις δηλώσεις εναντίον των προσφύγων από Πολωνία και Σλοβενία έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι λέγοντας ότι εδώ μπορεί να υπάρχει μια δυσκολία αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει η γενική μας προσέγγιση.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών