Κοινή συνέντευξη Τύπου Τουσκ και Γιούγκερ για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η σύνοδος των G 20 στην Αττάλεια δεν είναι πια μια οποιαδήποτε σύνοδος έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ λέγοντας ότι πρέπει να αναλάβουν ειδική ευθύνη οι ηγέτες της συνόδου. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είπε ότι έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι δεν πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση για τους πρόσφυγες.
Σε συνέντευξη Tύπου που έδωσαν στην Αττάλεια οι δύο αξιωματούχοι της ΕΕ, ο Ντόναλντ Τοuσκ είπε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι έχουν σοκάρει όλους. "Αυτή πλέον δεν είναι μια οποιαδήποτε σύνοδος. Πρέπει όλοι να περάσουμε στις πράξεις. Έχουμε ειδική ευθύνη ως G20", ανέφερε.
Επεσήμανε ότι τις επιθέσεις στο Παρίσι δεν τις έκανε η μετριοπαθής αντιπολίτευση στη Συρία αλλά τις ανέλαβε ο ISIS. "Θα πω σε όλους τους ηγέτες της συνόδου των G20 να επικεντρωθούν επικεντρωθούν στον ISIS", ανέφερε προσθέτοντας: "Κι εμείς ως ηγέτες των G20 πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε με πλήρη αποφασιστικότητα τον αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία. Πρέπει να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα των χωρών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία
Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία δεν είναι μόνο η στέρηση της οικονομικής χρηματοδότησης αλλά πρέπει να γίνει και αυτό".
Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα των ανθρώπων που έφυγαν από τα σπίτια τους λόγω του δικτατορικού καθεστώτος. "Πρέπει να υπάρξει μια οικουμενική λύση", ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα προτείνουν την ίδρυση ενός συντονιστικού μηχανισμού.
Ερωτηθείς εάν πρέπει να τερματιστεί η Σέγκεν για να εμποδιστούν τέτοιες επιθέσεις, ανέφερε ότι το Σέγκεν κινδυνεύει αλλά όχι από αυτά τα τελευταία γεγονότα. "Στα σύνορα δεν γίνεται σωστός έλεγχος", είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Από την πλευρά του ο Ζαν Κλωντ Γιούγκερ ανέφερε ότι λέχθηκε ότι οι επιθέσεις έγιναν επειδή τα σύνορα της Ευρώπης ήταν ανοιχτά. "Δεν πιστεύω ότι οι επιθέσεις πηγάζουν από τους πρόσφυγες . Τις επιθέσεις τις έκαναν αυτοί από τους οποίους οι πρόσφυγες προσπαθούν να το σκάσουν", ανέφερε.
Όπως είπε δεν μπορεί το θέμα της τρομοκρατίας και των προσφύγων να μπει στο ίδιο καλάθι και πρόσθεσε ότι δεν βλέπουν την ανάγκη να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης στο θέμα των προσφύγων έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Ο κ. Γιούγκερ επέκρινε τις δηλώσεις εναντίον των προσφύγων από Πολωνία και Σλοβενία έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι λέγοντας ότι εδώ μπορεί να υπάρχει μια δυσκολία αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει η γενική μας προσέγγιση.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Φρουροί της Επανάστασης έπληξαν το αρχηγείο της Μοσάντ
O Tραμπ υποστηρίζει πως δεν προσέγγισε το Ιράν για συνομιλίες-«Θέλω ένα πραγματικό τέλος στο πυρηνικό ζήτημα»
Τι ισχύει με τα πυρηνικά του Ιράν-Το Ισραήλ υποστηρίζει πως η Τεχεράνη ήταν κοντά στο να αποκτήσει βόμβα
Μπορεί να καταρρεύσει το «μισητό» καθεστώς του Ιράν; Εξέγερση, ανατροπή ή εμφύλιος στην Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιθυμεί ένα πραγματικό τέλος στο πυρηνικό πρόβλημα με το Ιράν
Γιατί ο Τραμπ θέλει να μείνει έξω από τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά ενώ περίμεναν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια
Νέο πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν-Σκότωσε τον νέο αρχηγό του στρατού
Πυρά Τραμπ σε Μακρόν-«Δεν έχει ιδέα γιατί έφυγα από την G7, πάντα κάνει λάθος και αναζητά δημοσιότητα»
Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες στο Ιράν για κατάπαυση του πυρός με Ισραήλ και το πυρηνικό του πρόγραμμα